Η συλλογή της Diane von Furstenberg για το καλοκαίρι του 2024, “Festival Of Colors”, είναι μια γιορτή πολιτισμού και δυναμισμού, εμπνευσμένη από τα καλοκαιρινά φεστιβάλ όλου του κόσμου.

Η χρωματική παλέτα του καλοκαιριού 2024 προκαλεί μία έκρηξη ζεστών, γήινων αποχρώσεων. Το κίτρινο του ήλιου, το μπλε της θάλασσας, το καφέ και μικρές δόσεις βασικών χρωμάτων συνδυάζονται και δημιουργούν υπέροχα μοτίβα. Αυτή η σεζόν επαναφέρει στο προσκήνιο prints της κληρονομιάς της Diane Von Furstenberg όπως τα Rose Showers, Infinite Geo – που φοράει η ίδια η Diane με το εμβληματικό print Andy Warhol της δεκαετίας του 1970 – καθώς και το αγαπημένο σχέδιο Cannabis, που συμβολίζει την ελευθερία και τη γιορτή σε ένα έντονο, καλοκαιρινό πράσινο. 

Φέτος, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του ένα νέο χαρακτηριστικό animal print, το Water Tiger, σε ζεστή πορτοκαλί απόχρωση. Σε αληθινό στυλ DVF, οι σιλουέτες για το καλοκαίρι του 2024 είναι αβίαστες και γεμάτες ελευθερία, όπως άλλωστε απαιτεί η εποχή του καλοκαιριού. 

Με αφορμή την 50η επέτειο του εμβληματικού wrap dress, η DVF λανσάρει την capsule συλλογή, Wrap 50. Ένα ασπρόμαυρο μοτίβο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, πήρε ξανά ζωή και αποτυπώνεται σε κομψά σετ και φορέματα, ενώ κάποια διακοσμούνται με το signature Chain Link print της σχεδιάστριας.

Πριν από την συλλογή Wrap 50, ο ιστορικός μόδας Nicolas Lor, παρουσίασε μία έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και στην καριέρα της σχεδιάστριας, με τίτλο «Woman Before Fashion». Η έκθεση έλαβε χώρα στο Fashion and Lace Museum στις Βρυξέλλες. Ο εκδοτικός οίκος Rizzoli, μαζί με τον Lor, κυκλοφόρησαν ένα τόμο με τον ίδιο τίτλο το Σεπτέμβριο του 2023.

Ένα brand με κληρονομιά

Το 1970, η Diane von Furstenberg έφτασε στη Νέα Υόρκη ως νεαρή πριγκίπισσα με μια βαλίτσα γεμάτη εμπριμέ φορέματα ζέρσεϊ. Το 1974, το wrap dress γεννήθηκε και δημιούργησε μια άμεση σύνδεση μεταξύ μιας νέας γενιάς απελευθερωμένων νεαρών γυναικών. Με τα μοναδικά σχέδια, η Diane von Furstenberg έχει γίνει συνώνυμο της γυναικείας δύναμης και ομορφιάς.

H συλλογή της Diane Von Furstenberg διατίθεται στις Loriot Boutiques, Loriot Γλυφάδα, Λεωφ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 27 και Loriot Navarino Agora, Navarino Bay, Pylos, Messinia.