Το συγκεκριμένο γλυκό δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και αρκετά διαιτητικό αφού η μερίδα έχει μόνο 85 θερμίδες!
Συστατικά
*120 γραμ. γάλα
*1 κρόκος αυγού
*60 γραμ. ζάχαρη
*1,5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
*4 ασπράδια
*2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
*ξύσμα 2 πορτοκαλιών
*1/2 κουτ. γλυκού βανίλια
*άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Για να αλείψουμε τη φόρμα θα χρειαστούμε:
*2 κουτ.γλυκού μαργαρίνη ή βούτυρο
*2 κουτ. σούπας άχνη
Οδηγίες
1.Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα και το κορν φλάουρ. Τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
2.Χτυπάμε τον κρόκο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και το ξύσμα.
3.Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
4.Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνουμε λίγη λίγη στην κρέμα. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές και με φορά από κάτω προς τα πάνω.
5.Αλείφουμε μια φόρμα για σουφλέ (διαμέτρου 18-20 εκ.) με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την άχνη. Ρίχνουμε την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει καλά το σουφλέ και να ροδίσει.
6.Σερβίρουμε αμέσως.