Τι θα λέγατε για μια ζεστή τυρόπιτα από τη Σκόπελο; Είναι μια συνταγή εύκολη, ενώ μπορείτε να πάρετε μαζί σας κομμάτι της πίτας για να το φάτε στη δουλειά ως κολατσιό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Υλικά:

Για τη ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
1 ποτηράκι του κρασιού νερό (ή όσο πάρει μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη)

Για τη γέμιση:
1/2 κιλό τυρί φέτα (τριμμένη), άνηθος ψιλοκομμένος, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και πλάθοντας φτιάξτε τη ζύμη, προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να γίνει εύπλαστη. Κατόπιν χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και ανοίξτε με τον πλάστη 4 λεπτά φύλλα. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε τα φύλλα με λάδι.

Στη συνέχεια απλώστε το τυρί με τον ψιλοκομμένο άνηθο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τυλίξτε το σε ρολό.
Κάνουμε τις τυρόπιτες “σαλιγκάρι” και τις τηγανίζουμε μία μία σε μέτρια φωτιά.Αφού ροδίσει καλά από τη μία πλευρά τη γυρνάτε από την άλλη.

Μόλις η τυρόπιτα τηγανιστεί την τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πηγή: skopelos-news.blogspot.gr