Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φουντούκι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μπανάνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο χαμηλό τσέρκι ή ταψάκι 20Χ20 εκ. περίπου και ύψους 2 εκατοστών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Υλικά:
– 150 γρ. βούτυρο
– 75 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη
– 50 γρ. μέλι
– 350 γρ. βρώμη
– 50 γρ. φουντούκια κοπανισμένα
– ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
– ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 2 μπανάνες πολτοποιημένες
Συμβουλή:
Μπορούμε να λιώσουμε σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και μ’ αυτή να αλείψουμε τις ράβδους.
Πηγή: nutrimed.gr