Τα ζυμαρικά είναι πάντα μία εύκολη επιλογή αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να κάνετε τέτοιους συνδυασμούς που κάθε φορά θα εντυπωσιάζετε με τη μαγειρική σας.

Υλικά για 4 άτομα

* 500 γρ. λιγκουίνι

* 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα βασιλικό

* 2/3 του φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

* 2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο

* 1 σκελίδα σκόρδο

* 50 γρ. κουκουνάρι

* αλάτι, πιπέρι


Προετοιμασία

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το τυρί, το σκόρδο, 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Θα έχουμε 1½ φλυτζάνι σάλτσα πέστο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και όπως είναι ζεστά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βασιλικού. Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.