Το 1997, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες γλίτωσαν 40.000 δολάρια μόνο και μόνο… βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.
Τα καύσιμα είναι ιδιαίτερα ακριβά, οπότε οι εταιρείες κατά κανόνα κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν το κόστος. Όσον αφορά το φαγητό, για λόγους ασφαλείας, οι πιλότοι τρώνε πάντα χωριστά ενώ κάποιες αεροπορικές εταιρείες μάλιστα δεν επιτρέπουν στους πιλότους να φάνε από το ίδιο μέρος εάν δεν περάσει τουλάχιστον μια ώρα από κάθε γεύμα.