Ένα εκατομμύριο δολάρια τοποθετήθηκαν σ’ ένα χρηματοκιβώτιο που έμοιαζε με σεντούκι θησαυρού. Το χρηματοκιβώτιο άνοιγε μόνο με έναν κωδικό ασφαλείας.

Μαθηματικοί είχαν υπολογίσει ότι θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από την ηλικία του σύμπαντος προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί και να σπάσει ο κωδικός.

Όποιος το επιθυμούσε, μπορούσε να δοκιμάσει να σπάσει τον κωδικό. Αν το κατάφερνε, θα έπαιρνε το ένα εκατομμύριο δολάρια. Πολλοί προσπάθησαν και όλοι τους απέτυχαν.

Έναν χρόνο μετά το σφράγισμα του χρηματοκιβωτίου, μια νεαρή γυναίκα το πλησιάζει ήρεμα, εισάγει έναν κωδικό και ανοίγει την πόρτα του. Παίρνει τα χρήματα και απομακρύνεται χωρίς να πει κουβέντα.

Πώς τα κατάφερε και βρήκε τον κωδικό, ο οποίος θεωρούνταν απαραβίαστος;

Λύση:

Το όλο εγχείρημα αποτελούσε διαφήμιση ενός σόου. Οι διοργανωτές είχαν θέσει χρονικό περιθώριο ενός έτους για να προσπαθήσει όποιος ήθελε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Στο τέλος του χρόνου και εφόσον κανείς δεν είχε σπάσει τον κωδικό, το μόνο πρόσωπο που γνώριζε τον κωδικό (επειδή ήταν το πρόσωπο που τον είχε βάλει) ήταν η συγκεκριμένη κυρία, η οποία τερμάτισε τον διαγωνισμό.