Τα έντομα έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς παραμένουν πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Ο ΟΗΕ υπολόγισε μάλιστα πως μέχρι το 2050 θα τρεφόμαστε κανονικά με την πολυπληθέστερη ομοταξία του ζωικού βασιλείου, απολαμβάνοντας κονσομέ από κάμπιες και finger food με σκαθάρια! Οι μεγαλύτεροι σεφ ετοιμάζουν ήδη νέες και λαχταριστές συνταγές, όπως ακρίδες με κάρι, κεφτέδες από σκουλήκια και άλλα τέτοια υπέροχα, την ίδια ώρα που διάφορες εταιρίες πουλούν εδώ και καιρό στη Δύση τα πεντανόστιμα έντομά τους. Πώς θα τα τρώμε όμως όλα αυτά τα φτερωτά χωρίς τα κατάλληλα επιτραπέζια σκεύη; Το παραδοσιακό μαχαιροπίρουνο μοιάζει άχρηστο εδώ, ή τουλάχιστον αναποτελεσματικό. Γι’ αυτό και είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο νέα σκεύη ειδικά για τη βρώση εντόμων! Από μαραφέτια για να πιάνεις σωστά τον σκορπιό μέχρι και τρόπους για να βυθίζεις τη μασέλα σου σε ολότελα διαφορετικές φτερούγες από αυτές που είχες συνηθίσει, ο μπαξές έχει από όλα εδώ. Στην αγορά θα διατίθενται σύντομα σετ chopsticks με μυτερές απολήξεις, κουταλάκια για τη σύνθλιψη και την πολτοποίηση των εντόμων, πιρουνάκια με πολλές μικρές προεξοχές, ακόμα και τσιμπίδες που φοριούνται στον αντίχειρα και το μεσαίο δάχτυλο για τον καλύτερο χειρισμό του εντόμου από το πιάτο ως τον… ουρανίσκο. Τηγανιτή κατσαριδούλα κανείς;