Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ κατέγραψε ο βέλγος σοκολατοποιός Ζαν-Φιλίπ Νταρσί με τη βοήθεια 30 μαθητευόμενων ζαχαροπλαστών, φτιάχνοντας εκλέρ μήκους 676,614 μέτρων, με αποτέλεσμα να μπουν στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το ρεκόρ μέχρι πρότινος κατείχε ελβετός αρτοποιός για ένα εκλέρ σοκολάτας μήκους 503 μέτρων.
Οι ζαχαροπλάστες έφτιαξαν το γλυκό στο πλαίσιο της έκθεσης σοκολάτας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος της Βερβιέ, στη Βαλονία του Βελγίου, όπως γράφει σήμερα η τοπική εφημερίδα La Meuse.
Δικαστικός επιμελητής ο οποίος μετέβη για τον λόγο αυτό στο υπόστεγο που παρασκευάστηκε το εκλέρ, ακριβώς δίπλα στο δημαρχείο της Βερβιέ, στην επαρχία της Λιέγης, επικύρωσε το ρεκόρ.
«Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή ενός εκλέρ σοκολάτας, δύσκολη είναι η διαχείριση τόσο μεγάλων ποσοτήτων. Ήδη χρειάζονται περισσότερα από 750 κιλά πρώτων υλών για την παρασκευή του εκλέρ, στη συνέχεια πρέπει να παρασκευαστεί και να ψηθεί όλη η ζύμη του, να προετοιμαστούν οι κρέμες ζαχαροπλαστικής. Συνεπώς, αυτό σημαίνει πολύ δουλειά», δήλωσε ο Ζαν-Φιλίπ Νταρσί στο δίκτυο RTL.be.
Στο τέλος της βραδιάς το γιγάντιο εκλέρ κόπηκε σε κομμάτια και πωλήθηκε προς όφελος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Foyer Lucie», που λειτουργεί με την έγκριση της γαλλικής κοινότητας του Βελγίου και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά οικογενειών με προβλήματα, παρέχοντάς τους φιλοξενία και εκπαιδευτική βοήθεια.