Αν η γλώσσα του σώματος ήταν η μόνη που σας βοήθησε να συνεννοηθείτε σε εκείνο το ταξίδι στο εξωτερικό, κάποτε, τότε θα ευχόσασταν να είχατε αυτό το μπλουζάκι.

Δικαίως μπορεί να πάρει τον τίτλο του απόλυτου gadget για όποιον ταξιδεύει συχνά και δεν μπορεί βέβαια να μιλάει όλες τις γλώσσες – ειδικά σε περιοχές που οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά.

Το Icon Speak είναι ένα μπλουζάκι με 40 σύμβολα τυπωμένα επάνω του, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν τις βασικές λέξεις και τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να ζητήσει κάποιος από έναν ντόπιο σε ένα ταξίδι. Φαγητό, τουαλέτα, ξενοδοχείο, νοσοκομείο και μέσα μεταφοράς είναι μερικά από αυτά. Έτσι, όταν δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κάποιον, ο ταξιδιώτης απλά μπορεί να δείξει το σύμβολο.

Το μπλουζάκι δημιουργήθηκε από τρεις Ελβετούς οι οποίοι το εμπνεύστηκαν μετά από μια περιπέτεια στο Βιετνάμ. Επειδή η γλώσσα είναι πολλές φορές εμπόδιο για τους ανθρώπους σκέφτηκαν ότι το να κουβαλάς πάντα τα σύμβολα μαζί σου είναι μια καλή ιδέα. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να σε καταλαβαίνουν όλοι, όποια γλώσσα και αν μιλάς, όπως λένε.

travel-shirt-iconspeak-world-15 travel-shirt-iconspeak-world-12 travel-shirt-iconspeak-world-11