Ο κόσμος πριν το Instagram είχε φωτογραφίες ασπρόμαυρες και έγχρωμες από διακοπές χωρίς φίλτρα και περικοπές. Ο Friedrich Adolf Paneth, η γυναίκα του Else και τα παιδιά τους είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον κόσμο την εποχή που δεν υπήρχαν κοινωνία δίκτυα και φίλτρα στις εικόνες.
Οι συναρπαστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail δείχνουν τις περιπέτειες της οικογένειας στην Αίγυπτο, τη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια μιας άλλης εποχής όπου δεν υπήρχαν τα φίλτρα του Instagram και οι δημοσιεύσεις στο Facebook.
Ο φωτογράφος, Friedrich Adolf Paneth, γεννήθηκε στην Αυστρία και πήρε το διδακτορικό του στην οργανική χημεία από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης το 1910. Μετά τον γάμο του με την γυναίκα του Else άρχισαν να κάνουν ταξίδια. Από την Πυραμίδα του Menkaure και το ναό του Ντέιρ Ελ-Medina μέχρι τις καμήλες οι φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα δείχνουν πώς ήταν οι διακοπές και οι πόζες τις αρχές του 1900.
Το 1914 ήρθε στη ζωή η πρώτη τους κόρη η Eva και αργότερα το 1918 ο γιος τους ο Heinz, το 1918. Η δουλειά του Friedrich τους επέτρεψε να ξεκινήσουν να ταξιδεύουν οικογενειακώς σε τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, όπως τη Σκωτία, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Μόσχα. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη για τη φωτογραφία άρχισε να διδάσκεται μόνος του και να τραβάει την οικογένεια του φωτογραφίες οι οποίες διασώζονται μέχρι σήμερα και δείχνουν την διαφορά με τις σύγχρονες φωτογραφίες διακοπών με τις selfies και το Instagram.
Οι φωτογραφίες δείχνουν την οικογένεια να κάνει αναρρίχηση σε δέντρα και να κολυμπά στα κρυστάλλινα νερά λίμνης ή να απολαμβάνει τις βόλτες στις κορυφές των βουνών.
Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα της, η κόρη του Eva δώρισε 2.000 από τις σπάνιες φωτογραφίες διακοπών τους στην Εταιρεία Φωτογραφίας Royal και παραμένουν στην «χρονοκάψουλα» όπως αναφέρει η Daily Mail δίνοντας μια εικόνα για το πώς ήταν οι διακοπές στα περασμένα χρόνια και πώς ήταν «της μόδας» να βγαίνουν οι φωτογραφίες.
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα τοπία και όχι τα πρόσωπα, ενώ οι οικογένειες έβγαζαν τις εικόνες για τη δική τους συλλογή και όχι για τα social media.