Ένας άνδρας συνελήφθη να προσπαθεί να περάσει λαθραία περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια μέσω ενός αεροδρομίου στην Κίνα.

Ο επιβάτης, ο οποίος δεν κατονομάστηκε από τις αρχές, δεν χάρηκε που είδε την ασφάλεια του αεροδρομίου να τον σταματάει στην προσπάθειά του να φύγει από το Χονγκ Κονγκ και να μπει στην πόλη Shenzhen την Τρίτη.

Τα τελωνεία της Κίνας λένε ότι βρήκαν πολλές σακούλες κλεισμένες και κρυμμένες στις τσέπες του παντελονιού του. Δεν ήταν όμως απλές σακούλες καθώς περιείχαν 104 φίδια.

Επρόκειτο για μια ποικιλία ειδών, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοφιδιών και των φιδιών καλαμποκιού, και πολλά από αυτά δεν ήταν αυτόχθονα.

Εκπρόσωπος των τελωνείων ανέφερε: «Κατά τον έλεγχο, οι τελωνειακοί ανακάλυψαν ότι οι τσέπες του παντελονιού που φορούσε ο επιβάτης ήταν γεμάτες με έξι σακούλες σφραγισμένες με ταινία. Σε κάθε σακούλα βρέθηκαν ζωντανά φίδια σε όλα τα είδη των σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων.

Οι αυστηροί κανόνες βιοασφάλειας και ελέγχου ασθενειών απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να φέρνει μη ιθαγενή είδη στην Κίνα χωρίς άδεια.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα λαθρεμπορίας ζώων στη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα φέτος μια γυναίκα προσπάθησε να μεταφέρει περισσότερα από 400 σκαθάρια στη βαλίτσα της.