Μιλώντας κανείς για ιδιαίτερες ελληνικές παραλίες δύσκολα θα μπορούσε να αφήσει εκτός τις διάσημες Κολυμπήθρες της Πάρου, εκεί που το άγριο φυσικό τοπίο συνθέτει ένα σκηνικό που δεν θα ξαναβρείς σε κυκλαδίτικο νησί. Ή και πουθενά αλλού, αν πρέπει να το πούμε!

Κοντά στη Νάουσα λοιπόν υπάρχει μια παραλία που όταν τη δεις ξέρεις καλά πως έχεις φτάσει, καθώς θα σου έχουν πει πως οι Κολυμπήθρες είναι ό,τι πιο περίεργο έχει να επιδείξει το κοσμοπολίτικο νησί σε όρους παραλίας.

3_1072071749

Είναι αυτοί οι περίεργοι βράχοι και οι ακόμα πιο παράξενοι σχηματισμοί τους που δημιουργούν τις Κολυμπήθρες με τις λείες γρανιτένιες επιφάνειες και τις μορφές που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από αριστοτεχνικό ανθρώπινο χέρι. Με αφηρημένη τεχνοτροπία πάντα.

4_690804451

Σμιλεμένοι επί χιλιετίες από την αλμύρα, το νερό και το αγέρι, οι γρανιτένιοι όγκοι φτάνουν ως την ακροθαλασσιά και σχηματίζουν μια σειρά από διαδοχικές παραλίες που είναι χάρμα οφθαλμών ως ένα εξόχως ιδιοσυγκρασιακό γεωλογικό φαινόμενο.

2_246690886

Για δύο ή και περισσότερους λουόμενους κάθε φορά, οι φυσικές κοιλότητες που οι ντόπιοι ονόμασαν «Κολυμπήθρες» διαρρηγνύουν το απόκοσμο του τοπίου δημιουργώντας ιδιωτικές πλαζ που κάποιες φιλοξενούν ακόμα και ομπρέλες ή ξαπλώστρες. Κάθε Κολυμπήθρα προσφέρει πάντως απομόνωση από τη διπλανή της και σε καλεί να τις εξερευνήσεις όλες, καθώς η καθεμιά έχει και κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον περιπετειώδη τουρίστα.

1_304526897

Γιατί να πας: για τις διάσπαρτες και διακριτικές παραλίες που μοιάζουν να κατέβηκαν από τη Σελήνη! Ένα από τα πιο ιδιόμορφα θαλασσινά τοπία της Ελλάδας συνοδεύεται από πεντακάθαρα νερά και παιχνιδίσματα των βράχων μέσα στη θάλασσα, διατρέχοντας όλη την παλέτα του μπλε κατά τη διάρκεια της ημέρας…

000_304526900

[niveabanner2018][/niveabanner2018]