Ένα εστιατόριο στο νησί Λανθαρότε της Ισπανίας, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό Ωκεανό, έχει πάει το μπάρμπεκιου σε… πολύ προχωρημένα επίπεδα.
Ή μήπως να λέγαμε καλύτερα σε… πολύ μεγάλο βάθος;
Το εστιατόριο El Diablo (ο διάβολος στα ισπανικά) προσφέρει πιάτα της ώρας, ψημένα με τη βοήθεια της… γεωθερμίας.
Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα ηφαιστειακό τοπίο στο εθνικό πάρκο Timanfaya και σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, βασίζεται στους καυτούς ατμούς και τις εκρήξεις θερμότητας του ανενεργού ηφαιστείου, που φτάνουν στην επιφάνεια της γης και καταλήγουν… στις σχάρες.
Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε το 1824, ενώ σύμφωνα με το διευθυντή του εστιατορίου, Julio Padron, επιστήμονες και ειδικοί ηφαιστειολόγοι έλεγξαν την ασφάλεια της ασυνήθιστης αυτής μεθόδου ψησίματος.