Από το Λάος μέχρι την Ισλανδία, ο ανανεωμένος κατάλογος της UNESCO περιλαμβάνει μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς σε διάφορες τοποθεσίες του κόσμου. Η λίστα αναγνωρίζει χώρους φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας ανά τον πλανήτη, ενώ οι νέες προσθήκες της έχουν επιλεγεί από εκπροσώπους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με τις εκάστοτε τοποθεσίες να διατηρούνται και να προστατεύονται για τις επόμενες γενιές.
Ανάμεσά τους, λοιπόν, βρίσκεται ο επιβλητικός ναός Bom Jesus do Monte, που σημαίνει ο Καλός Ιησούς του βουνού, ακριβώς έξω από την πόλη της Μπράγκα, την θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Το εθνικό πάρκο Vatnajökull στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ισλανδίας, ένα εξαιρετικό και άκρως εντυπωσιακό θέαμα, με τον ομώνυμο παγετώνα και τις σπηλιές από πάγο να κεντρίζουν τα βλέμματα όλων.
Η αρχαία πόλη Μπαγκάν στη Μιανμάρ, που μεταξύ 9ου- 13ου αιώνα αποτέλεσε την πρωτεύουσα του βασιλείου του Παγκάν. Σήμερα στην περιοχή, από τους 10.000 ναούς και παγόδες που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο ακμής του βασιλείου, σώζονται περισσότεροι από 2.200.
Η πεδιάδα Plain of Jarsστο κεντρικό Λάος φιλοξενεί περίπου 2.100 σωληνοειδείς πέτρινους σχηματισμούς, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για ταφικούς λόγους την Εποχή του Σιδήρου.
Το μουσείο Solomon R. Guggenheim, γνωστό και ως Guggenheim, στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ιδρύθηκε το 1939 και στους χώρους φιλοξενεί πλούσιες συλλογές της ιμπρεσιονιστικής, μετα-ιμπρεσιονιστικής, πρώιμης σύγχρονης και σύγχρονης τέχνης, ενώ καθόλη την διάρκεια του χρόνου φιλοξενεί και πληθώρα παροδικών εκθέσεων.
Τέλος, στη λίστα της UNESCO προστέθηκαν και τα λευκά άλογα Kladruber από το εθνικό κτηνοτροφείο Kladbury nad Labem στην Τσεχία, μία από τις πιο παλιές ράτσες αλόγων στον κόσμο, τα οποία εκτρέφονται στην Τσεχία για περισσότερα από 400 χρόνια, καθώς και το Alberta’s Writing-on-Stone (γνωστό και ως Aisinai’pi), στον Καναδά, μία περιοχή γεμάτη με χιλιάδες βραγογραφίες και πίνακες ζωγραφικής σκαλισμένους σε βράχους, ανάμεσα στους οποίους και η απεικόνιση μερικών ιστορικών γεγονότων όπως η πρώτη επαφή των Ιθαγενών με τους Ευρωπαίους.