Για μία ακόμη φορά ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση I.T.F. της Σερβίας, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 21 μέχρι και τις 24 Φεβρουαρίου, επιτυγχάνοντας θεματική προώθηση προορισμού και ηλεκτρονικές πωλήσεις διανυκτερεύσεων.

Οι εκατοντάδες Σέρβοι επισκέπτες του διπλού περιπτέρου του Οργανισμού, που αγαπούν ιδιαίτερα την περιοχή λόγω της θρησκευτικής τους σχέσης με το Άγιον Όρος, ενημερώθηκαν εκτενώς για το μοντέλο διακοπών που, εκτός από προσκυνηματικές περιηγήσεις, συνδυάζει αμέτρητες αμμώδεις παραλίες με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο ιστορικός, ο πολιτιστικός, ο οινο-γαστρονομικός, ο τουρισμός περιπατητικών περιηγήσεων & αποδράσεων, κ.τ.α.

Στόχο του Οργανισμού αποτέλεσε η ενίσχυση της υφιστάμενης κατάστασης σε ό,τι αφορά την εισροή Σέρβων επισκεπτών στην περιοχή, δεδομένου ότι η αγορά της Σερβίας αποτελεί άλλη μία τουριστική «δεξαμενή» για τον προορισμό. Παράλληλα η προσπάθεια επικεντρώθηκε στην προώθηση καινοτόμων τουριστικών δραστηριοτήτων και στο εμπλουτισμό των προσφερόμενων τουριστικών πακέτων με αυτές.