Ο chef Δημήτρης Παμπόρης του Ekies All Senses Resort και ο chef Απόστολος Αλτάνης του Hyatt Regency Thessaloniki, οι οποίοι βραβεύθηκαν πρόσφατα από το Αθηνόραμα με το «Χρυσό Σκούφο» είναι δύο από τους οκτώ φιλοξενούμενους chef του KOUZINA 2017.
- Δημήτρης Τσανανάς του «The Met»,
- Γιώτα Πολυχρονίδου,
- Βασίλης Μπερμπεράκης του «Σέμπρικο»,
- Γιάννης Μπαχάρης του «Electra Palace»
- Δημήτρης Κοπαράνης του «Estrella»,
πλαισιώνουν αντίστοιχους τοπικούς (δείτε το πρόγραμμα εδώ) ενώ ο διακεκριμένος Ισπανός chef Marco Motta και η Ντίνα Νικολάου παρουσιάζουν αυθεντικό ισπανικό μενού, εμπνευσμένο από το «λάδι και την ελιά της Μεσογείου». Παράλληλα, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ηπείρου παρουσιάζουν στο κοινό ηπειρώτικες συνταγές και προετοιμάζουν παραδοσιακές πίτες μέσα από καινοτόμους διαγωνισμούς και πρωτοποριακές εκδηλώσεις.
- Μιράντα Γκιούρα του «Athos Bar Restaurant» της Ουρανούπολης,
- Φωτεινή Χριστοδούλου του «Restaurant Μετόχι» της Αμμουλιανής,
- Πασχαλιά Μαρτηγάκη του «Θάλασσα» της Αμμουλιανής και
- Γιώτα Τσακνή του «Fish Restaurant Μεγάλη Άμμος» της Αμμουλιανής
παρουσίασαν στη Ρώμη δραστηριότητες της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «η θαλασσινή κουζίνα» χαρίζοντας στην περιοχή τα πρώτα «ιταλικά» δημοσιεύματα – ύμνους για τον προορισμό.