Πριν την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης, το 2011, τουλάχιστον δεκαπέντε εκατομμύρια τουρίστες ταξίδευαν κάθε χρόνο με προορισμό την Αίγυπτο και συγκεκριμένα το παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Το 2014 ο αριθμός αυτός έπεσε στα εννέα εκατομμύρια- και πάλι εντυπωσιακό το πόσοι άνθρωποι επέλεγαν για τις διακοπές τους ένα μέρος όπου υπήρχε πολιτική αναταραχή.

Μετά την κατάρριψη και του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά, πριν από λίγες εβδομάδες, η περιοχή φαίνεται να εγκαταλείφθηκε.

Όπως αναφέρει η Daily Mail δημοσιεύοντας τις παρακάτω φωτογραφίες, μιλάμε πλέον για εγκαταλειμμένο τοπίο, έρημες παραλίες, ημιτελή ξενοδοχεία και μια χώρα σε κρίση.

Οι φωτογράφοι Andrea και Magda κατέγραψαν στο φακό της την περιοχή του Σινά, συμπεριλαμβανομένων των θέρετρων Σαρμ Ελ Σέιχ και Νουέιμπα.

Πέρασαν εννέα μήνες γυρνώντας την περιοχή διαπιστώνοντας πως ολοένα και περισσότερα μέρη που είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν κατέβαζαν ρολά.

Μετά την κατάρριψη και του ρωσικού αεροσκάφους η British Airways και η EasyJet ματαίωσαν τις πτήσεις τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Σαρμ Ελ Σέιχ έως το 2016.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους Βρετανούς τουρίστες για «υψηλή απειλή τρομοκρατίας» στην Αίγυπτο, την οποία επισκέπτονται 900.000 Βρετανοί το χρόνο.

egypt1
Προετοιμασίες για το σόου «Χίλιες και μια νύχτες» υπό το βλέμμα της σφίγγας
egypt2
Το Σαρμ Ελ Σέιχ επεκτείνεται προς την έρημο με την ανέγερση νέων ξενοδοχείων και χώρων για τη διαμονή των εργαζομένων σε αυτά. Πολλά μένουν ημιτελή
egypt3
Κάποτε «απασχολείτο» στον τουρισμό. Αδέσποτη πλέον η καμήλα- και πεινασμένη- αναζητά τροφή στα σκουπίδια
egypt4
Το ημιτελές θέρετρο Al Farah στην Taba. Εγκαταλείφθηκε από το 2007
egypt5
Το εμπορικό κέντρο Il Mercato φτιάχτηκε μιμούμενο την αρχιτεκτονική διάσημων ιταλικών κτηρίων
egypt6
Πισίνα μέσα στη θάλασσα ώστε οι τουρίστες να μην χρειάζεται για να βουτήξουν να πατήσουν σε πέτρες ή να περπατήσουν πάνω σε κοράλια
egypt7
Σε πολλά θέρετρα ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει
egypt8
Ρώσοι τουρίστες βόλτα σε όαση
egypt9
Βόλτα στην έρημο με «γουρούνες»
egypt10
Από τα σύνορα με το Ισραήλ ως το Σαρμ Ελ Σέιχ, σχεδόν όλη η ακτή του κόλπου της Άκαμπα είναι γεμάτη με τουριστικές υποδομές
egypt11
Ακόμα υπό κατασκευή το ξενοδοχείο Kazar- όπως και πολλά άλλα
egypt12
Σύγχρονοι δρόμοι μέσα στην έρημο
egypt13
Ημιτελές τουριστικό χωριό στην περιοχή Dahab- εγκαταλείφθηκε το 2011
egypt14
Πολλοί δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι από το στρατό καθώς γίνονται έλεγχοι στα διερχόμενα οχήματα