Κάθε ξενοδοχείο που «σέβεται» τον εαυτό του στις μέρες μας διαθέτει και τη δική του πισίνα: είτε εξωτερική, είτε εσωτερική.

Μάλιστα, οι εσωτερικές πισίνες πολλές φορές καταφέρνουν και «κλέβουν τις εντυπώσεις» ακόμη κι από αυτές που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους, δίπλα σε βλάστηση, θάλασσα και κάτω από τις ευεργετικές ακτίνες του Ήλιου.

Αρχιτέκτονες και διακοσμητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μετατρέψουν τους εσωτερικούς χώρους των ξενοδοχείων σε «οάσεις» που δε θα θέλει να εγκαταλείψει ποτέ κανείς.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις ωραιότερες εσωτερικές πισίνες ξενοδοχείων που υπάρχουν στον κόσμο, όπως τις συγκέντρωσε ο Chadner Navarro για το CNN Travel.

1. The Water Club, Borgata, Atlantic City

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί τμήμα του συγκροτήματος Borgata στο Atlantic City και διαθέτει τρεις εσωτερικές πισίνες (καθώς και δύο εξωτερικές).

Η μία βρίσκεται στον 32ο όροφο και από τα τεράστια παράθυρα μπορεί κανείς να αγναντεύει τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Διαμονή από 149 δολάρια τη βραδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.theborgata.com

2. Shangri-La Paris

Το σπίτι του Roland Bonaparte (ανιψιός του Ναπολέοντα) στο Παρίσι μετατράπηκε σε ένα ξενοδοχείο, η εσωτερική πισίνα του οποίου κατασκευάστηκε εκεί που κάποτε ήταν οι στάβλοι του Bonaparte.

Διαμονή από 895 δολάρια τη βραδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.shangri-la.com

3. Altira Macau



Στον 16ο όροφο του υψηλότερου κτιρίου στο νησί Taipa βρίσκεται μια… ατελείωτη εσωτερική πισίνα. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί το περιοδικό Forbes τη χαρακτήρισε μία από τις καλύτερες πισίνες ξενοδοχείου στον κόσμο. Από τη μία πλευρά μπορεί κανείς να θαυμάσει απεριόριστη θέα στην πόλη.

Διαμονή από 235 δολάρια τη βραδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.altiramacau.com

4. W Verbier, Ελβετία

Βουτάς στο νερό και χαζεύεις έξω από τα παράθυρα… τις Άλπεις. Κι αν θες μια πιο κοντινή επαφή με τη Φύση μπορείς να δοκιμάσεις να βουτήξεις και στη θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου W Verbier.

Διαμονή από 1.000 δολάρια τη βραδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.wverbier.com

5. Tambo del Inka, Περού



Ξύλο, γυαλί και πέτρες αποτελούν τα κύρια υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί από το πανέμορφο ξενοδοχείο στην Ιερή Κοιλάδα του Περού (Sacred Valley). Η θέα στις Άνδεις θα σας κόψει την ανάσα… ενώ με ένα μακροβούτι μπορείτε να περάσετε από την εσωτερική στην εξωτερική πισίνα.

Διαμονή από 455 δολάρια τη βραδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.libertador.com.pe/en/

6. Fairmont Le Château Montebello, Κεμπέκ

Χτίστηκε το 1930 ως κλαμπ ιδιωτών (Seigniory Club). Η εσωτερική πισίνα του Le Château Montebello μπορεί να σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, όπου δε θα σας απασχολεί τίποτα.

Διαμονή από 175 δολάρια τη βραδιά

Περισσότερες πληροφορίες: www.fairmont.com

7. The Charles Hotel, Μόναχο

Μία από τις μεγαλύτερες πισίνες της γερμανικής αυτής πόλης βρίσκεται στο ξενοδοχείο The Charles Hotel. Η εσωτερική διακόσμηση «τιμά» τη βαυαρική βασιλική οικογένεια Wittelsbach του 19ου αιώνα, η οποία ήταν γνωστό ότι είχε μια μεγάλη συλλογή από… κόκκινα αντικείμενα.

Διαμονή από 375 δολάρια τη βραδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.roccofortehotels.com