Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr σας παρουσίασε τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου, επιλέγοντας στο νο. 1 ένα κτήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι. Με αυτή την αφορμή, ξεκινούμε την αντίστροφη μέτρηση με τα 10 πιο φαντασμαγορικά και παράξενα κτήρια που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2014!

Φανταστείτε τα!

No. 6. Halifax Central Library, Halifax, Καναδάς

Τοποθεσία: Halifax, Καναδάς
Ημερομηνία: Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014
Αρχιτέκτονας: Αρχιτεκτονική εταιρεία Schmidt Hammer Lassen
Σκοπός: Βιβλιοθήκη

Η νέα κεντρική βιβλιοθήκη στην καναδική πόλη Halifax έχει ως στόχο να γίνει το πολιτιστικό κέντρο της δεύτερης μικρότερης επαρχίας του Καναδά.

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Schmidt Hammer Lassen, συνδυάζει την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του τοπίου της περιοχής με τη βόρεια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Η βιβλιοθήκη θα μετατραπεί στη ναυαρχίδα των 14 υποκαταστημάτων των δημοσίων βιβλιοθηκών της πόλης, αντικαθιστώντας τη βιβλιοθήκη Spring Garden Road Memorial.

Πρόκειται για μια πενταώροφη δομή, η οποία περιλαμβάνει περίπου 11.000 τετραγωνικά μέτρα και θα φιλοξενεί ακόμα δυο χώρους καφέ, έναν στο ισόγειο και έναν στον πέμπτο όροφο. Μάλιστα στον τελευταίο όροφο θα δημιουργηθεί και ένα αίθριο.

Η εντυπωσιακή γυάλινη κατασκευή θα δίνει τη δυνατότητα σε επισκέπτες και περαστικούς να έχουν πανοραμική θέα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της πόλης.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…