Μια γαλλική εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιεί γεύματα επιπέδου Michelin στις παρυφές του διαστήματος και όποιος θέλει να ζήσει τη συγκεκριμένη εμπειρία θα πρέπει να πληρώσει 120.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το cnn.com, πρόκειται για την εταιρεία υπηρεσιών διαστημικού τουρισμού Zephalto, που ίδρυσε ο Vincent Farret d’Astiès, ενώ συνεργάζεται στενά με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία CNES για το συγκεκριμένο έργο.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, η εταιρεία δημιούργησε μια ειδικά διαμορφωμένη κάψουλα που ονομάζεται «Celeste» και είναι προσαρτημένη σε ένα αερόστατο. Μάλιστα, το όχημα θα τροφοδοτείται με ήλιο και θα έχει τις ίδιες πιστοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) με αυτές ενός εμπορικού αεροσκάφους.
Επίσης, η κάψουλα θα φτάνει στο μέγιστο υψόμετρο μέσα σε 90 λεπτά, ενώ στη συνέχεια θα αιωρείται πάνω από τη Γη για τρεις ώρες και θα βρίσκεται σε ύψος 25 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της. Συνολικά, θα μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους, ενώ τα ταξίδια αναμένεται να ξεκινήσουν από το 2024.
Ωστόσο, έχουν ξεκινήσει οι προκρατήσεις που κοστίζουν 10.000 ευρώ ανά άτομο, ενώ συνολικά το ταξίδι κοστολογείται στα 120.000.
Με βάση όσα ανέφερε εκπρόσωπος της Zephalto, οι θέσεις για τις πτήσεις που θα γίνουν από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025 έχουν ήδη εξαντληθεί, και τώρα γίνονται προκρατήσεις για τα μέσα του 2025 και μετά.