Όποιος επισκεφτεί την Κέρκυρα, δεν γίνεται να μην γοητευτεί από το απαράμιλλης ομορφιάς σκηνικό της. Το νησί των Φαιάκων διαθέτει πληθώρα θελγήτρων που κερδίζουν το κοινό, κάνοντας τους πάντες να συμπεριλαμβάνουν το νησί στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Από την υπέροχη Παλιά Πόλη που ταξιδεύει νοητά στην Ιταλία, το έντονο ιστορικό και πολιτιστικό στοιχείο, τα γραφικά χωριά και τις ακρογιαλιές που βρέχονται από τα νερά του Ιονίου, ο καθένας ανακαλύπτει το δικό του «παράδεισο» στο νησί των Φαιάκων. Ένας από αυτούς και η διπλή παραλία στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, άγνωστη στο ευρύ κοινό, με τα ονειρικά νερά.

Κέρκυρα: Δύο άγνωστοι μικροί κόλποι που καθηλώνουν

Κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, η παραλία Πόρτο Τιμόνι συγκαταλέγεται στις ωραιότερες αλλά και λιγότερο γνωστές του νησιού.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο στο Πόρτο Τιμόνι που το κάνει τόσο διαφορετικό, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ακρογιαλιές του νησιού, είναι το γεγονός ότι στην ουσία πρόκειται για δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης -δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που μπερδεύουν το Πόρτο Τιμόνι με την παραλία Λιμνί στο δυτικό τμήμα του νησιού, κάτω από το χωριό Λιαπάδες, καθώς η εικόνα τους μοιάζει αρκετά. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο αυτοί απάνεμοι κόλποι έχουν διαφορετική θερμοκρασία νερών.

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βοτσαλάκι στα όσα τις κάνουν να ξεχωρίζουν. Εδώ κανείς απολαμβάνει ήρεμα το μπάνιο του, περιβαλλόμενος από το καταπράσινο, παρθένο τοπίο του νησιού, καθώς και οι δύο παραλίες είναι ανοργάνωτες. Δίπλα ακριβώς από την παραλία βρίσκεται και μία θαλάσσια σπηλιά με βαθιά κρύα νερά για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Οι δύο κόλποι βρίσκονται κάτω από τον βράχο όπου είναι χτισμένο το χωριό Αφιώνας, ενώ δεν είναι ορατοί από το χωριό και προσεγγίζονται μέσω μονοπατιών που ξεκινούν από τον Αφιώνα. Ένα από την πλατεία του χωριού και ένα από την κορυφή του, με την διαδρομή να διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά.

Τα στενά μονοπάτια είναι σχετικά κακοτράχαλα γεμάτα με μεγάλες πέτρες, ωστόσο η θέα από τα μισά περίπου της διαδρομής κι έπειτα ανταμείβει και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία.

Στη διαδρομή προς την παραλία συναντώνται μεσαιωνικά ερείπια, καθώς και το εξωκλήσι του Άγιου Στυλιανού σε μια σπηλιά.