Αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη αυτήν τη στιγμή είναι η αίσθηση της ελευθερίας. Και ποια καλύτερη αφορμή από το να την απολαύσετε, από μια ημερήσια εξόρμηση εκτός κλεινόν άστυ μόλις αρθούν τα μέτρα του περιορισμού της μετακίνησης. Με τις μέρες να μετράνε ήδη αντίστροφα, παρακάτω θα πάρετε τρεις ιδέες για υπέροχες εξορμήσεις με νησιωτική αύρα, στην καρδιά του βουνού ή δίπλα στη λίμνη.

Αίγινα

Η Αίγινα είναι το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα και κλασική λύση για αποδράσεις αστραπή με θαλασσινή αύρα. Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα αυτού του νησιού, που έχει κάτι από παλιά ελληνική ταινία. Εδώ, θα σας τραβήξουν την προσοχή τα πολύχρωμα νεοκλασικά του λιμανιού, η πευκόφυτη ενδοχώρα, οι κολπίσκοι, οι αρχαιολογικοί χώροι με τον ναό της Αφαίας Αθηνάς να αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί και η Παλαιοχώρα, η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού. Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί και το φαγητό σε κάποια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και ουζερί στο γραφικό λιμανάκι αλλά και στο φημισμένο ψαροχώρι της Πέρδικας.

Στενή, Εύβοια

Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο γεμάτο με καστανιές, πλατάνια, μαύρη ελάτη και γάργαρα, τρεχούμενα νερά στην καρδιά της Κεντρικής Εύβοιας, το χωριό της Στενής, αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για τους κατοίκους της Χαλκίδας, όσο και για τους Αθηναίους που αναζητούν κοντινούς προορισμούς για αναζωογονητικές εξορμήσεις.

Συνδυάζοντας ιδανικά την ομορφιά της ανόθευτης φύσης με το καλό φαγητό, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί δημοφιλή επιλογή, όλες τις εποχές του χρόνου. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων στις παρυφές του όρους Δίρφυς, του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας, και αποτελείται από τρεις οικισμούς, την Πάνω Στενή, την Κάτω Στενή και το Σκουντέρι, ενώ από την κεντρική πλατεία του ξεκινούν μονοπατάκια που οδηγούν σε όλα τα σημεία του.

Λίμνη Δόξα, Κορινθία

Στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, στο χωριό Φενεός Κορινθίας, βρίσκεται η λίμνη Δόξα, μια από τις ωραιότερες της Πελοποννήσου. Το τοπίο είναι ξεχωριστής ομορφιάς, με το μεγάλο οροπέδιο ανάμεσα στη Ζήρεια και τον Χελμό και τα εννέα χωριά γύρω από το σημείο της λίμνης.

Μέσα σε δύο ώρες από την Αθήνα (168 χλμ.), θα βρεθείτε σε έναν τόπο με καταπράσινα βουνά, γάργαρα νερά και πετρόχτιστα χωριά, ιδανικό για Σαββατοκύριακο αλλά και για μονοήμερη εκδρομή. Οι φυσιολάτρες θα απολαύσουν δραστηριότητες γύρω από τη λίμνη, όπως ποδηλασία και πεζοπορία. Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, στην οποία θα δει κανείς το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ενώ σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μπορεί να επισκεφτεί το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση και με θέα στη λίμνη.