Στο άκουσμα της λέξης Τζουμέρκα οι περισσότεροι αβίαστα φέρνουν στο νου κάποια από τα πιο δημοφιλή, αλλά πανέμορφα χωριά της Ηπείρου, όπως τα Καλαρρύτες, Συρράκο, Πράμαντα κ.α.
Ωστόσο, στις τραχιές πλαγιές του ορεινού όγκου των Αθαμανικών Ορέων κρύβονται χωριά- διαμάντια άγνωστα στο ευρύ κοινό που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και εξερευνήσει. Ένα από αυτά και η Κυψέλη, σε υψόμετρο 600 μέτρων και σε απόσταση 62 χλμ. από την Άρτα, η οποία αποτελείται από πέντε συνοικισμούς -Λούτσα, Καλλονή, Αγία Ευαγγελίστρια, Ρουπακιά και Άι- Γιώργη.
Ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς για το χωριό το Λαογραφικό μουσείο του Παντελή Χρ. Καραλή, όπου ο επισκέπτης μέσα από περισσότερα από 1.800 αντικείμενα έχει την δυνατότητα να μάθει σχεδόν τα πάντα για την ζωή περίπου δύο αιώνων στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων. Εκθέματα που έχουν να κάνουν με την αγροτική, ποιμενική και οικιακή ζωή με μια μεγάλη συλλογή αντικειμένων όπως εργαλείων και όπλων, υφαντών και κεντημάτων, ξυλόγλυπτων και ενδυμασιών, καθώς και διάφορων νομισμάτων ξεναγούν τον επισκέπτη στην ενδιαφέρουσα ιστορία της περιοχής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ορισμένοι ναοί στην περιοχή, όπως η ιστορική μονή της Ευαγγελίστριας, λίγο έξω από το χωριό, που χρονολογείται από το 1700, καθώς και το γεφύρι της Μεγάλης Βρύσης, στο δρόμο Βουργαρελίου- Αθαμανίου.
Αυτό για το οποίο κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το χωριό αν έχει βρεθεί σε αυτό έστω και μία φορά, αδιαμφισβήτητα η εικόνα με τις επιβλητικές βουνοκορφές των γύρω ορεινών όγκων που μοιάζουν να «προστατεύουν» την Κυψέλη με την πέτρινη αγκαλιά τους, παρατηρώντας το χωριό από ψηλά.