Μπήκε στον γαστρονομικό χάρτη και τις απαραίτητες γευστικές στάσεις της Κέρκυρας, πριν πέντε χρόνια και ήρθε να προσθέσει ένα κομμάτι που έλειπε. Ο λόγος για το Yogart, τον πιο γλυκό πειρασμό και το σημείο συνάντησης εκείνων που γνωρίζουν από παγωτό και παγωμένο γιαούρτι κορυφαίας ποιότητας. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Η τοποθεσία του είναι άκρως προνομιακή, μιας και θα το βρείτε σε απόσταση αναπνοής από το Λιστόν, συγκεκριμένα στην οδό Αγίων Πάντων 11. Το λιλιπούτειο μέγεθος του είναι συγκριτικά δυσανάλογο του γευστικού θησαυρού που θα ανακαλύψετε μπαίνοντας στον προσεγμένο χώρο του. Πριν όμως αναφερθούμε στο τι θα δοκιμάσετε εδώ, ας κάνουμε κάποιες βασικές συστάσεις που αξίζει να γνωρίζετε. Ο νους πίσω από την ιδέα του Yogart και ιδιοκτήτης του φυσικά, ο Δημήτρης Αλαφούζος, είναι ένας νέος άνθρωπος με ιδιαίτερη σχέση με την μουσική –ο ίδιος άλλωστε αποφοίτησε από το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και δραστηριοποιήθηκε ως καθηγητής μουσικής και ραδιοφωνικός παραγωγός- και την γεύση… Και κάπως έτσι προέκυψε η ονομασία Yog-art. Η ουσία βέβαια είναι πως εκτός από την εύστοχη ονομασία στο Yogart η τέχνη και η γεύση παντρεύονται αρμονικά και συνυπάρχουν. Πρωταγωνιστές εδώ είναι το frozen yogurt και το παγωτό. Και στις δύο περιπτώσεις η πρώτη ύλη, αντιλαμβάνεται κανείς από την πρώτη κιόλας μπουκιά, πως είναι κορυφαίας ποιότητας. Κι όχι τυχαία. Η βάση αλλά και οι συνταγές προκύπτουν από τον κύριο Βασίλη Μπλέτσο –πάλαι ποτέ πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρείας Δωδώνη, ο οποίος δραστηριοποιείται περισσότερο από 50 χρόνια στον χώρο του παγωτού, με προϋπηρεσία σε top εταιρείες του χώρου και έναν χαρακτηρισμό του «expert» να τον ακολουθεί δικαίως. Κάπως έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το γεγονός πως ακόμη και τώρα που η μόδα των frozen yogurt έχει ξεπεραστεί, το Yogart, που στο μεγαλύτερο ποσοστό του έχει μια σταθερή πελατεία ντόπιων, όχι απλά δεν βίωσε αυτή την «πτώση», το αντίθετο μάλιστα. Ο κόσμος του το αγαπά γιατί συνδυάζει την ποιότητα, το μεράκι και τις καλές τιμές, τρίπτυχο που δεν συναντάς εύκολα. Όπως δεν συναντάς εύκολα 50 (!) γεύσεις frozen yogurt καθώς και περισσότερα από 50 toppings (γαρνιρίσματα). O Δημήτρης Αλαφούζος, προτείνει ανεπιφύλακτα την κλασική γεύση με αγριοκέρασο, το μπισκοτίνο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι με topping φερέρο ροσέ ή μπουένο και φράουλα ή μπανάνα είτε σε frozen yogurt είτε σε soft ice cream. Αυτά σε ό,τι αφορά στο παγωμένο γιαούρτι. Όσον αφορά το παγωτό δεν πρέπει να χάσετε το παρφέ κρέμα, τη σοκολάτα με κομμάτια μαύρης σοκολάτας μέσα, το καϊμάκι (που συνδυάζεται ιδανικά με μαρμελάδα φράουλα) και την γρανίτα mango, η οποία έχει γίνει ανάρπαστη και άλλες 50 περίπου γεύσεις που εναλλάσσονται καθημερινά. Στα plus το αγαπημένο πλέον σε μικρούς και μεγάλους βαφλάκι, η κλασική αμερικάνικη βάφλα με ή χωρίς παγωτό και οι απολαυστικές γλυκές κρέπες, όλα σε αποκλειστικότητα. Αγίων Πάντων 11, Κέρκυρα, Παλαιά πόλη (Λιστόν) Τηλ. 2661020726 facebook: YogArtCorfu – www.yogart.gr