Όσοι ταξιδεύουν στην πρώτη θέση με αφετηρία τον σιδηροδρομικό σταθμό Santa Maria Novella της Φλωρεντίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην αίθουσα αναμονής τον καφέ τους στο πολυτελές espresso bar «VyTA Santa Margherita», που υλοποιησε η Daniela Colli.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Daniela Colli σχεδιάζει και υλοποιεί καφέ μπαρ στη σειρά VyTA Santa Margherita. Ξεκίνησε το 2013 στο Μιλάνο, ένα χρόνο αργότερα στην Βενετία, τον επόμενο χρόνο στην Μπολόνια και τώρα, στην Φλωρεντία. Όποιος δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να πιει καφέ σε όποιο καφέ μπαρ της σειράς, απλά ψεύδεται.
Αυτή τη φορά η πρόκληση για την ιταλίδα αρχιτέκτονα ήταν μεγάλη. Το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού έχει χαρακτηριστεί ιστορικό, προστατευόμενο μνημείο. Η Colli σήκωσε το γάντι: «Το πρότζεκτ εστιάζει στη διάδραση μεταξύ του μέρους και της ταυτότητάς του για να προσφέρει μοναδική εμπειρία στους πελάτες, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει την ταυτότητα της φίρμας».
Νέα στοιχεία, από χαλκό, γυαλί, μάρμαρο, επικοινωνούν με τα ιστορικά χαρακτηριστικά στοιχεία της αίθουσας αναμονής.
Ο πάγκος του μπαρ από Verde Alpi μάρμαρο επιτρέπει απρόσκοπτα ροή του βλέμματος από το ιστορικό, μαρμάρινο με λευκές ραβδώσεις, πάτωμα της αίθουσας. Σε συνδυασμό με την αίσθηση του εύθραυστου που δημιουργούν τα σκαμπό miunn, δίνει στους θαμώνες περιθώρια να δραπετεύσουν για λίγο από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης.
Ο φωτισμός του μπαρ είναι από LED. Αντιθέτως, μικρά, κρεμαστά φώτα Pentagon και λάμπες τοίχου οπαλίνα φωτίζουν τις δύο παράλληλες πλευρές της αίθουσας (παλιές φωτογραφίες στα τμήματα των τοίχων που είναι καλυμμένα με ξύλινη επένδυση).
Το ροζ χάλκινο πέτασμα, σε σχήμα ανάποδου L, «προστατεύει» τους θαμώνες από τη δραστηριότητα στο καθαυτό ζαχαροπλαστείο και τη φούρια των περαστικών πελατών εκεί. Κάτω από τα κρύσταλλα της βιτρίνας του ζαχαροπλαστείου παρελαύνουν τάρτες Bakewell, brownies, scones, fruitcakes, πίτες, όλα σπιτικά ετοιμασμένα επί τόπου, και το μάτι ζαλίζεται.