Είναι από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης και από τους πλέον δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Ο λόγος για τη Βουδαπέστη, την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας που αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή.

Βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της γοητεύει τον ταξιδιώτη, ενώ όχι τυχαία τής έχουν αποδώσει και τον τίτλο της «ινσταγκραμικής» πόλης, αφού οι εικόνες που έρχονται από αυτήν, είναι απλά υπέροχες.

Βουδαπέστη Ουγγαρία

Την αποκαλούν και το «μικρό Παρίσι» της κεντρικής Ευρώπης και μόλις βρεθείτε σε αυτήν, θα καταλάβετε το λόγο.

Βουδαπέστη Ουγγαρία

Οι βόλτες στις όχθες του Δούναβη, την περιοχή του Κάστρου, την Πλατεία Ηρώων, τα Μπαρόκ μνημεία, τα μέγαρα art nouveau και τα νοσταλγικά καφέ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Βουδαπέστης.

Βουδαπέστη Ουγγαρία

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ουγγρικό Κοινοβούλιο, τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, τον πύργο των Ψαράδων και το νησάκι Μαργαρίτα.

Βουδαπέστη Ουγγαρία

Οι επιβλητικές γέφυρες που στεφανώνουν το ποτάμι προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα το βράδυ που φωταγωγούνται.

Βουδαπέστη Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη είναι γνωστή και για τα διάσημα από την εποχή των Ρωμαίων και των Οθωμανών θερμά λουτρά, ενώ εκεί θα βρείτε και το συγκινητικό αξιοθέατο της πόλης, τα παπούτσια που βρίσκονται στις όχθες του Δούναβη.

Βουδαπέστη Ουγγαρία

Λίγο πριν από τη Γέφυρα των Αλυσίδων, θα παρατηρήσετε μία σειρά από δεκάδες μπρούτζινα παπούτσια, σε μία ασύμμετρη στοίχιση.

Βουδαπέστη

Πρόκειται για τα «Παπούτσια του Δούναβη» που είναι αφιερωμένα στη μνήμη των Ούγγρων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους το 1944-45.