Εδώ, φιλήθηκαν η Daenerys Targaryen με τον Jon Snow στο «Game of Thrones» κι έγιναν κάποια γυρίσματα του «Thor 2», του υπερήρωα της Marvel. Εδώ, ήρθε για γυρίσματα και ο Μπεν Στίλερ για την «Κρυφή ζωή του Γουόλτερ Μίτι». Οπότε καταλαβαίνετε γιατί ο Skógafoss στην Ισλανδία, θεωρείται ένας… Χολιγουντιανός καταρράκτης.

Και αν στα παραπάνω προσθέσουμε πως εδώ, σύμφωνα με τον μύθο, ο πρώτος άποικος Βίκινγκ στην περιοχή, ο Þrasi Lórólfsson, έθαψε έναν θησαυρό σε μια σπηλιά, και πως θεωρείται ως «τόπος γέννησης» του ουράνιου τόξου, τότε, σίγουρα το ταξίδι σε αυτό αποτελεί μια εμπειρία ζωής.

Μάλιστα, σχετικά με τον θησαυρό, οι ντόπιοι τον βρήκαν χρόνια αργότερα, αλλά μπόρεσαν να πιάσουν μόνο ένα δαχτυλίδι πριν εξαφανιστεί ξανά, το οποίο φέρεται να δόθηκε στην τοπική εκκλησία. Σήμερα, το συγκεκριμένο δαχτυλίδι φυλάσσεται στο μουσείο Skógar.

Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ισλανδίας, με πλάτος 25 μέτρα και ύψος 60, ενώ βρίσκεται στον ποταμό Skógá στο νότιο τμήμα της χώρας. Η γη κάτω από τον αυτόν είναι πολύ επίπεδη, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περπατήσουν μέχρι τον τοίχο του νερού (με μεγάλη προσοχή, ωστόσο, καθώς κάτι τέτοιο θεωρείται αρκετά επικίνδυνο λόγω της έντασης της πτώσης του νερού).

Ο Skógafoss βρίσκεται κοντά στο μικρό χωριό Skógar, νότια του παγετώνα Eyjafjallajökull, ενώ στην ανατολική πλευρά του συναντάται μία από τις πιο φημισμένες πεζοπορικές διαδρομές της Ισλανδίας, το Fimmvörðuháls μήκους 22 χιλιομέτρων κατά μήκος του ποταμού Skógá, μεταξύ δύο παγετώνων.

Skogafoss Ισλανδία
Skogafoss Ισλανδία
Skogafoss Ισλανδία
Skogafoss Ισλανδία
Skogafoss Ισλανδία