Οι Σπέτσες αποτελούν σταθερά μία ιδανική επιλογή για εκείνους που δεν θέλουν να αποχωριστούν το καλοκαίρι και ψάχνουν για μια σύντομη απόδραση, ενώ γενικότερα είναι η καλύτερη πρόταση για το φθινόπωρο.

Σημείο συνώνυμο με τις Σπέτσες η Ντάπια, αποτελεί ένα από τα πρώτα πράγματα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στο νησί, καθώς και βασικό αξιοθέατο που συναντάται στο λιμάνι του νησιού. Από εδώ ένας παραλιακός δρόμος οδηγεί ανατολικά στο Παλιό Λιμάνι και ένας άλλος δυτικά στις Σχολές.

Με αφετηρία σας την πλατεία, θα κατευθυνθείτε βορειοανατολικά και μετά την παραλία του Αγίου Νικολάου και τα υπέροχα αρχοντικά, θα βρεθείτε στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών. Μπροστά σας απλώνεται η παραλία του Παλιού Λιμανιού (Μπάλτιζα), η οποία περιστοιχίζεται από καλά εστιατόρια και bars. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ο Φάρος, ενώ εδώ βρίσκονται και τα Καρνάγια.

Οι παραλίες του νησιού, μπορεί να μην είναι εξωτικές (αν κι όσοι γνωρίζουν την πίσω πλευρά του με τα άγρια κολπάκια μιλούν για εικόνες μοναδικής ομορφιάς), ωστόσο, είναι τόσο ξεχωριστό όλο το σκηνικό εδώ που αυτό μοιάζει να μην απασχολεί.

Για το τέλος κρατήστε μια βόλτα στο Καστέλι ή αλλιώς την παλιά πόλη των Σπετσών, παίρνοντας το δρόμο πίσω από την Ντάπια, περίπου 600 μ. από την παραλία. Το τοπίο είναι φανταστικό και η θέα στο νησί μοναδική!

Κι εννοείται πως δεν γίνεται να μην κάνετε μία στάση στο αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, που λειτουργεί και ως Μουσείο, στην πλατεία Πευκάκια.

Κάθε Σεπτέμβρη στο νησί λαμβάνει χώρα η Αρμάτα, ο εορτασμός της επετείου της Ναυμαχίας των Σπετσών που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και είναι μία εμπειρία που αξίζει να τη ζήσετε από κοντά.

Δείτε τις φωτογραφίες

Σπέτσες
Σπέτσες
Σπέτσες
Σπέτσες
Σπέτσες
Σπέτσες
Σπέτσες