Απέχει μια ανάσα από την Κάλυμνο, με την οποία για αιώνες αποτελούσαν ένα ενιαίο μέρος, μέχρι που τις χώρισε ένας μεγάλος σεισμός γύρω στον 6ο αιώνα μ.Χ. Ο λόγος για την Τέλενδο, το άγνωστο μαργαριτάρι των Δωδεκανήσων, την οποία ανακαλύπτουν όσοι επισκέπτονται την Κάλυμνο.

Κι εννοείται πως μένουν εντυπωσιασμένοι με το λιλιπούτειο νησάκι, μεγέθους μόλις 4,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στην Τέλενδο, φτάνεις από τις Μυρτιές της Καλύμνου και βουτάς ακόμα και δίπλα στο γραφικό λιμανάκι που σε υποδέχεται.

Τελενδος

Το νησάκι παραμένει προστατευόμενο για τα σπάνια πουλιά του και όλες οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια. Δρόμο δεν θα βρεις εξάλλου εδώ, καθώς όλα γίνονται ή σχετίζονται με τη θάλασσα.

Τελενδος

Τρεις ερημικές και ανοργάνωτες παραλίες θα βρεις όλες κι όλες, εντυπωσιακές αναμφίβολα, και μερικές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Αλλά και απίθανο θυμαρίσιο μέλι! Οι μόνιμοι δεν ξεπερνούν τις 2-3 δεκάδες.

Τελενδος

Η Τέλενδος διαθέτει πεντακάθαρα νερά και μια απίστευτη ηρεμία, ενώ η θέα στη γειτονική Κάλυμνο είναι μαγεία, ειδικά το βράδυ. Επίσης, διαθέτει έναν μόλις οικισμό, με λιγοστά σπίτια και μικρά ταβερνάκια, με το κύμα να σκάει ακριβώς μπροστά σου.

Τελενδος

Ο εντυπωσιακός ορεινός όγκος του νησιού, σε περιμένει να τον ανακαλύψεις μέσα από τα μονοπάτια, αλλά και να ζήσεις την εμπειρία της αναρρίχησης. Εξάλλου, όπως και η Κάλυμνος έτσι και η Τέλενδος είναι ένας τόπος ιδανικός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου σπορ με αναρριχητικά πεδία τέλειας φυσικής μορφολογίας.