Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν το λιλιπούτειο νησί του Κορινθιακού και μένουν εντυπωσιασμένοι. Ο λόγος για τα Τριζόνια, το μικροσκοπικό νησί, μεγέθους μόλις… 2,4 τ.μ. και το μοναδικό που κατοικείται.

Πρόκειται για ένα γραφικό και απάνεμο λιμανάκι στο νομό Φωκίδας, με τρεις παραλίες όλες κι όλες. Η μεγαλύτερη έχει και μια παράξενη κοκκινωπή αμμουδιά, ενώ οι άλλες ατενίζουν την Πελοπόννησο. Μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον που τα τυλίγουν, τα Τριζόνια διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα.

Τριζονια Φωκιδα

Ούτε αυτοκίνητα ούτε μηχανάκια θα βρεις εδώ. Ο μόνος μηχανοκίνητος ήχος προέρχεται από τα καΐκια και τα μεγαλύτερα σκάφη της μαρίνας.

Τριζονια Φωκιδα

Στο νησάκι έρχεσαι από τα Χάνια της Ναυπάκτου και είναι σίγουρο πως εδώ θα ξεχάσεις όλους τους ήχους του πολιτισμού και θα αφεθείς στην ηρεμία, την απέραντη ομορφιά της παρθένας φύσης, τα καταγάλανα νερά και το φρέσκο ψαράκι!

Τριζονια Φωκιδα

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Αριστοτέλης Ωνάσης μαγεμένος με το λιλιπούτειο νησί, προσέφερε γη και ύδωρ στους κατοίκους για να το αποκτήσει. Όμως, οι ντόπιοι αρνήθηκαν, λέγοντας πως ο παράδεισος δεν πουλιέται. Έτσι, μετά την απόρριψη, ο Ωνάσης αγόρασε τελικά τον Σκορπιό.