Με κόσμο έχουν γεμίσει ενόψει του καλοκαιριού η Κέρκυρα αλλά και η Καλαμάτα. Η τουριστική κίνηση και στους δύο προορισμούς είναι αυξημένη με τις πληρότητες να βρίσκονται στα ύψη.

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους ταξιδιώτες, με την πληρότητα στο νησί να ξεπερνά το 90%.

«Πάμε πάρα πολύ καλά. Έχουμε 4% αύξηση στο αεροδρόμιο από τον προηγούμενο μήνα και η κρουαζιέρα πάει πολύ καλά», είπε ο Σπυρίδων Χαλικιόπουλος, αναπληρωτής δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων μιλώντας το πρωί της Τρίτης 20/8 στο Mega και τόνισε πως η πληρότητα στο νησί ξεπερνά το 90%.

Η κακοκαιρία έχει χτυπήσει την Κέρκυρα και μετά από σύσκεψη του Δήμου με την Τροχαία, την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους φορείς έχουν ληφθεί μέτρα για τα τουριστικά λεωφορεία και τα κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Ένας κοντινός προορισμός είναι η Καλαμάτα, η οποία φέτος είχε μία ικανοποιητική σεζόν.

«Η Αθήνα μας τιμά. Έχουμε και Καναδούς, Αμερικανούς, Γερμανούς και Άγγλους» τόνισε στο Mega ο Νίκος Τσάκωνας, ιδιοκτήτης beach bar.