Αν στις καλοκαιρινές σας διακοπές, ζητούμενο είναι η ηρεμία και να περάσετε πραγματικά χαλαρές και ξέγνοιαστες στιγμές, τότε θα πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμά σας τους Αρκιούς. Το νησάκι ανήκει στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Πάτμου – από όπου αναχωρούν δρομολόγια – και μια ανάσα από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, οι ακτές της οποίας είναι μάλιστα ορατές από αυτό.

Όλη η ζωή περιστρέφεται γύρω από την κεντρική πλατεία στο μικρό λιμανάκι των Αρκιών, ενώ σημείο αναφοράς τους είναι οι εκπληκτικές ακτές τους. Η πιο φημισμένη είναι τα Τηγανάκια, η οποία ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα νερά της και το βραχώδες τοπίο που απλώνεται ολόγυρά της. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με το αυτοκίνητο μέχρι ενός σημείου και στη συνέχεια πεζή.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφτείτε τα ερείπια του παλιού ιταλικού παρατηρητηρίου από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα σπήλαια, που λειτουργούσαν ως καταφύγια, καθώς και την εκκλησία της Παναγίας της Παντάνασσας στα ερείπια του παλιού οικισμού του νησιού. Αν βρεθείτε στο νησί στις 23 Αυγούστου, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να πάτε στο πανηγύρι που διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία με τοπικό φαγητό, παραδοσιακή μουσική και χορό.

Δείτε τις φωτογραφίες: