Η Λίμα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις στον κόσμο. Χτισμένη σε μια κοιλάδα, την οποία διασχίζει ο ποταμός Ρίμακ, η πρωτεύουσα του Περού είναι μια πόλη αντιθέσεων, πολιτισμού, αλλά και… εκλεκτού φαγητού.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η Λίμα αποτελεί δημοφιλή προορισμό των καλοφαγάδων. Η γαστρονομική άνθηση του Περού και δη της πρωτεύουσάς του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον συνδυασμό της βιοποικιλότητας της χώρας με το μείγμα των πολιτισμών που έχουν φτάσει στο Περού τα τελευταία 500 χρόνια. Κάθε πολιτισμός, δηλαδή, άφηνε και το γαστρονομικό του αποτύπωμα στην τοπική κουζίνα.

Λίμα Περού

Έτσι, στο σήμερα, η Λίμα είναι η πόλη με τα περισσότερα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, όπως το Central του σεφ Virgilio Martinez, που φιγουράρει στην πρώτη θέση στον κόσμο στη λίστα με τα 50 top εστιατόρια.

Λίμα Περού

Λίμα, η «Πόλη των Βασιλέων»

Η Λίμα ιδρύθηκε το 1535 από τον ισπανό κατακτητή, Φρανσίσκο Πισσάρο. Είναι γνωστή ως η «Πόλη των Βασιλέων», καθώς για περισσότερους από τρεις αιώνες υπήρξε η σημαντικότερη πόλη στη Νότια Αμερική.

Λίμα Περού

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ιστορικό της κέντρο, να εξερευνήσει τις γειτονιές και κυρίως τις παραλιακές περιοχές, οι οποίες διαθέτουν μεγάλες αγορές και εστιατόρια.

Το μουσείο Λάρκο Χερρέρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δέκα κορυφαία της νότιας Αμερικής και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας.

Λίμα Περού

Ο ταξιδιώτης θα περπατήσει στις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, θα δει από κοντά τις όμορφες πλατείες Μπολονιέζι, Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό.