Η Μήλος φημίζεται για τις δεκάδες κι εντυπωσιακές παραλίες της. Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά, αμμουδιές κι εκπληκτικά ηφαιστειακά φαινόμενα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που τις κάνουν να ξεχωρίζουν. Και χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο να καταφτάνουν στη Μήλο για να κολυμπήσουν στα νερά τους, αλλά και για να ζήσουν μία διαφορετική εμπειρία σε μαγευτικά σκηνικά.

Μεταξύ των παραλιών του νησιού που ξεχωρίζει, είναι και η Συκιά, η οποία εντοπίζεται στο βάθος ενός σπηλαίου χωρίς οροφή, που κατέρρευσε με το πέρασμα των χρόνων, δημιουργώντας μία «τρύπα» με θέα στον ουρανό. Η παραλία βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Μήλου και αποτελεί ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του νησιού.

Η Συκιά είναι μία πολύ μικρή παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Η συγκεκριμένη σπηλιά προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, ενώ τουριστικά σκάφη πραγματοποιούν διαδρομές συνδυαστικά με το Κλέφτικο. Σε κάθε περίπτωση, μόλις φτάσετε εκεί, το σκηνικό που θα δείτε να απλώνετε μπροστά σας, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Παραλία Συκιά Μήλος
Παραλία Συκιά Μήλος
Παραλία Συκιά Μήλος
Παραλία Συκιά Μήλος
Παραλία Συκιά Μήλος