Οι δημοσιογράφοι Καρλ Μπερνστάιν και Μπομπ Γούντγουορντ που έφεραν στην επιφάνεια το διαβόητο σκάνδαλο «Watergate» έδωσαν συνέντευξη, σχολιάζοντας την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και τον τρόπο που μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους στο μέλλον.
Μιλώντας στον δημοσιογράφο του BBC Amol Rajan, ανέφεραν ότι παρά τα τεχνολογικά άλματα που έχουν επιτευχθεί στο τομέα του AI, υπάρχουν περιορισμοί, που μπορεί να φέρει εις πέρας ή είναι αναγκαίο, ένας άνθρωπος.
Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής τούς διάβασε ένα κείμενο που συνέταξε το Chat GPT για το έργο τους και ανέφερε πως «η δουλειά τους είχε εμπνεύσει μια νέα γενιά δημοσιογράφων και είχε δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο για το ερευνητικό ρεπορτάζ».
Τότε, ο Μπερνστάιν δήλωσε πως δεν τον έλκυε το απόσπασμα και το περιέγραψε ως «ένα κράμα πραγμάτων που έχουν γραφτεί για εμάς». Μάλιστα, αναγνώρισε μέρος του από ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που χρησιμοποιήθηκε για μία διάσκεψη που είχε παρακολουθήσει μαζί με τον συνάδελφο του.
«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια τεράστια δύναμη με την οποία θα πρέπει να αναμετρηθούμε σε αυτόν τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι παρά τις τεράστιες δυνατότητες, η ουσία αντιμετωπίζει πρόβλημα.
«Μπορώ να τηλεφωνήσω στο Πεντάγωνο και να πω “θα ήθελα να μιλήσω με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, τον κορυφαίο στρατιωτικό” και είτε πρόκειται να μου μιλήσει είτε όχι. Η AI δεν μπορεί να το κάνει αυτό», είπε ο Γούντγουορντ.
Έτσι, οι δύο δημοσιογράφοι υποστήριξαν πως παρά την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, οι άνθρωποι θα είναι απαραίτητοι, ειδικά στον τομέα της επικοινωνίας ή της ενημέρωσης, καθώς μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερες και ουσιαστικότερες υπηρεσίες.