Γνώση, καινοτομία, πελατοκεντρική προσέγγιση, ποιότητα, ομαδικότητα, κοινωνική προσφορά και σεβασμός για το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτές είναι οι επτά αξίες που πρεσβεύει εδώ και 52 χρόνια η Πλαίσιο και είναι αυτές ακριβώς οι αξίες που οδήγησαν την εταιρεία στην τωρινή της εξέλιξη και τεράστια επιτυχία της στο χώρο της τεχνολογίας και του εμπορείου γενικότερα (προϊόντα που διασυνδέονται δημιουργώντας το Ψηφιακό Οικοσύστημα, προϊόντα εικόνας-ήχου, προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και είδη γραφείου). Με αποτέλεσμα και μόνο το όνομα Πλαίσιο να αποτελεί εγγύηση για χιλιάδες καταναλωτές που επιλέγουν τη γνωστή αλυσίδα για τις ανάγκες τους.

Η εμπιστοσύνη του κόσμου στη μεγάλη ελληνική εταιρεία αποτυπώνεται ξεκάθαρα μέσα από τα οικονομικά μεγέθη του Α’ εξαμήνου 2021, που παρά τις αντιξοότητες λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών βρέθηκαν μία ανάσα πριν τα €200 εκ. (€199,2 εκ.), στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας για τη συνολική δραστηριότητα της Πλαίσιο!

Η επιτυχία αυτή ήταν αποτέλεσμα- ή πιο σωστά επιβράβευση, μίας πολυετούς μεθοδικής δουλειάς τα τελευταία 15 χρόνια. Αφού, οι διορατικές κινήσεις της Διοίκησης και φυσικά η προσήλωσή της στη χάραξη μιας ξεκάθαρης και ισορροπημένης επενδυτικής στρατηγικής δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την επιτυχία της εταιρείας.

Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψιν, καταλαβαίνει κανείς γιατί ο κόσμος έδειξε την εμπιστοσύνη του στην Πλαίσιο σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που η καθαρή ρευστότητα άγγιξε τα €21,8 εκ. και οι πωλήσεις οικιακών συσκευών είδαν αύξηση +150% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο την προηγούμενη χρονιά! Ο κόσμος γνωρίζει ότι σε ένα κατάστημα Πλαίσιο μπορεί να βρει τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές σε συνδυασμό με μία άψογη after sales εξυπηρέτηση που μόνο η Πλαίσιο ξέρει να προσφέρει. Ειδικά τον καιρό της πανδημίας, που βλέπαμε τα φυσικά καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά μετ’ εμποδίων, η Πλαίσιο λειτούργησε ακόμη πιο δυναμικά επιβεβαιώνοντας ηχηρά αυτή την εμπιστοσύνη και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες κάθε πελάτη γρήγορα, με ασφάλεια και φυσικά με τη μοναδική ποιότητα της Πλαίσιο.

Μία τέτοια επιτυχία δεν θα μπορούσε παρά να είναι καρπός μίας συνεχούς επένδυσης σε νέες τεχνολογίες και πρακτικές που όχι μόνο οδηγούν, αλλά διαμορφώνουν την αγορά. Άλλωστε, χωρίς ξεκάθαρο πλάνο δεν θα νοούταν τέτοια ανοδική πορεία με τόσες δυσκολίες. Η εταιρεία είχε την ευελιξία, αλλά και την υποδομή να αντιμετωπίσει έγκαιρα την οικονομική κρίση, τους περιορισμούς  στις κινήσεις κεφαλαίων αλλά και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί και να μεγαλουργήσει.

Πιο συγκεκριμένα, το πολυκαναλικό μοντέλο λειτουργίας, βασισμένο στα e-commerce, in-house call center, logistics, διανομή, η πελατοκεντρική στρατηγική ανάπτυξης που αναπροσαρμόζεται διαρκώς βάσει των εξελίξεων της αγοράς και οι επενδύσεις 15ετίας, όχι μόνο απέδωσαν, αλλά ευνόησαν πολλαπλά την εταιρεία.

Καταλύτης της επιτυχίας ωστόσο, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι άνθρωποι της εταιρείας, που με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ετοιμότητας και ευελιξίας μετατρέπουν την επαφή μας με την Πλαίσιο σε μια μοναδική εμπειρία με την τεχνολογία. Μια ομάδα ανθρώπων που εργάζεται καθημερινά με πάθος, με έμπνευση, μεράκι και κυρίως αξίες που πηγάζουν από την ίδια την εταιρία και τους καθοδηγούν καθημερινά.

Όπως είναι γνωστό η επιτυχία είναι ακόμη πιο μεγάλη και γλυκιά όταν αποτελεί ευκαιρία να δώσεις πίσω. Πίσω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που σε εμπιστευθήκαν και σε οδήγησαν στην κορυφή! H Πλαίσιο το γνωρίζει καλά αυτό, αφού η επιτυχία της μετακυλίεται στην κοινωνία μέσω της εθελοντικής ομάδας πλάι σου, της αξιοποίησης της τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, αλλά και της ευρύτερης προσφοράς σε αυτήν.

Μία ομάδα που χαρίζει χαμόγελα με όποιον τρόπο μπορεί, από την παροχή σχολικών ειδών, μέχρι …την πραγματοποίηση μιας ευχής! Ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή έχει δοθεί στα παιδιά. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στις οποίες κλήθηκαν οι δημόσιες εκπαιδευτικές δομές να λειτουργήσουν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, η εταιρεία προσέφερε τεχνολογικό εξοπλισμό που αξιοποιήθηκε στην τηλεκπαίδευση μαθητών σε όλη την Ελλάδα. Μεριμνώντας για τον εκσυγχρονισμό της Εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα ελληνικά δημόσια σχολεία να μην υστερούν σε σχέση με τα ξένα, η εταιρεία:

  • Δημιούργησε την πρώτη STEM Βιβλιοθήκη σε δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα
  • Σχημάτισε την ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από παιδιά συνεργατών της εταιρείας. Το χρυσό μετάλλιο που επιβράβευσε το έργο της ομάδας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, τόνωσε το αίσθημα υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων και έδωσε ώθηση στο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για τη Ρομποτική.
  • Επέκτεινε τη δυναμική της Ρομποτικής στη χώρα μας, διοργανώνοντας τον 1ο Open Call Διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας για Έλληνες μαθητές και φοιτητές 
  • Σχεδίασε τη σειρά χρηστικών προϊόντων “Hugtag”, μέρος των εσόδων από την πώληση της οποίας υποστηρίζει φορείς με σημαντική και ευρεία κοινωφελή δραστηριότητα, όπως η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το Ινστιτούτο Prolepsis.
  • Στις πρόσφατες μεγάλης εμβέλειας πυρκαγιές, εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, η ομάδα εθελοντών «Πλάι σου» της εταιρείας  παρέδωσε περισσότερα  από 35.000 σχολικά είδη στους 3.089 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.

Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά για ένα ελληνικό success story. Για μία ελληνική future ready εταιρεία, η οποία αποτελεί υπόδειγμα ακόμα και για εταιρείες εκτός του κλάδου της.