Την ώρα που τα GIF έχουν καταλάβει κυριολεκτικά τον ηλεκτρονικό κόσμο, είναι αναγκαστικά περιορισμένα στην επικράτεια της οθόνης μας.

Τι γίνεται λοιπόν όταν θελήσει κάποιος να μοιραστεί τη μαγεία των κινούμενων εικόνων έξω από το Διαδίκτυο;

Η λύση υπάρχει και ακούει στο όνομα Giphoscope!

Η δημιουργική ματιά των Marco Calabrese και Alessandro Scali κατέληξε σε μια κομψότατη συσκευή με αλουμινένιο πλαίσιο, βιδωμένο σε βάση από ξύλο καρυδιάς.

Το GIF «σπάει» λοιπόν στις ξεχωριστές εικόνες από τις οποίες απαρτίζεται, με καθεμιά να προσαρμόζεται σε ιδιαίτερη πλάκα γύρω από κεντρικό πυρήνα.

Με τη βοήθεια της μανιβέλας λοιπόν και χάρη στο οπτικό μετείκασμα του ανθρώπινου οφθαλμού, η μαγεία του αυθεντικού GIF αναπαράγεται μηχανικά, φέρνοντας στον νου τις πρώτες συσκευές κινούμενης εικόνας που κατέκλυσαν τον 19ο αιώνα! Οι δημιουργοί άλλωστε κάνουν λόγο για το περίφημο Mutoscope ως πηγή της έμπνευσής τους.

Η όλη συσκευή είναι χειροποίητη και αποτελεί στα σίγουρα μια αρμονική στιγμή σχεδιασμού και κατασκευαστικής δεινότητας, με τα 300 σχεδόν ευρώ που κοστίζει το Giphoscope να αποκαλύπτει την ιδιαίτερη αυτή έμφαση στη λεπτομέρεια.

Για τους λάτρεις λοιπόν των GIF, ο απόλυτος τρόπος να ξεπηδήσουν από την οθόνη και να κατηφορίσουν στην απτή καθημερινότητα ακούει στο όνομα Giphoscope!