Μπορεί οι πωλήσεις του Samsung Galaxy S4 να ξεπέρασαν τις προσδοκίες στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της συσκευής, όμως η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη. Το πρακτορείο Wall Street Journal αναφέρει πως οι μετοχές της εταιρίας παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα μηνών.

Ένας από τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη πτώση, θεωρείται πως είναι το σημείωμα του αναλυτή της J.P. Morgan, J.J. Park, στο οποίο αναφερόταν πως έχουν μειωθεί σημαντικά οι παραγγελίες της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μείωση της τάξης του 20-30% για το τρίτο τρίμηνο, με το σύνολο των συσκευών να πέφτει στα 7-8 εκατομμύρια μονάδες, από τα 10 εκατομμύρια του περασμένου τριμήνου.

Η αιτία πίσω από τον χαμηλότερο αριθμό συσκευών που θα διατεθούν, φαίνεται πως είναι η πτώση στις πωλήσεις του νέου Galaxy S4, ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις της εταιρίας για τα νέα μοντέλα Galaxy S4 Active, Compact S4 mini και αυτά των μεγαλύτερων διαστάσεων S4 Mega (5,8 και 6,3 ιντσών).

Οι συνεχείς νέες εκδόσεις και συσκευές από την εταιρία, ίσως οδηγούν τους πιθανούς αγοραστές να περιμένουν μέχρι να αγοράσουν τελικά κάποια νεότερη συσκευή της οικογένειας Galaxy S4.