Το 55% του πληθυσμού της Ελλάδας –περισσότεροι από 5,1 εκατ. Έλληνες- διαθέτουν σήμερα σύνδεση με το Ίντερνετ, με μέση εβδομαδιαία χρήση 17,1 ωρών, που είναι αρκετά υψηλότερη της χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσος όρος 14,8 ώρες). Μάλιστα, υπερβαίνει και τον χρόνο που διαθέτει ο Έλληνας για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων (16,9 ώρες). Εκτιμάται ότι το 2020 οι χρήστες του Ίντερνετ διεθνώς θα φθάσουν τα πέντε δισεκατομμύρια, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία όλα τα κινητά τηλέφωνα θα είναι «έξυπνα τηλέφωνα» (smartphones).
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από σημερινή ανακοίνωση της Interamerican, με αφορμή φόρουμ που διοργάνωσε με στόχο να αναδείξει την πρωτοποριακή για την ασφαλιστική αγορά αντίληψή της για την αξιοποίηση της τεχνολογίας.
Την ψηφιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα και τις εφαρμοζόμενες σχετικές πρακτικές από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες παρουσίασε ο Γ. Δουκίδης, καθηγητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), αναλύοντας τα σχετικά οφέλη που επιτυγχάνουν με τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τις συνέργειες, τις νέες υπηρεσίες και τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις διεθνείς αγορές. Ο καθηγητής επεσήμανε τη στροφή των καταναλωτών στην online αγορά ασφαλίσεων, που φθάνει στο 11% του συνόλου.
Ο Σ. Λουκάκος γενικός διευθυντής της Google Hellas, εκτίμησε ότι κατά τα επόμενα χρόνια το Ίντερνετ θα μπορεί να προσφέρει λύσεις για κάθε προσωπική ανάγκη, ενώ πρόβλεψε ότι θα αναπτυχθούν σημαντικά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).
Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι σήμερα καταγράφονται διεθνώς δύο δισεκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ, ένα δισεκατομμύριο εγγεγραμμένοι στο facebook και δύο δισεκατομμύρια video views στο youtube καθημερινά.