Η Microsoft έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες για το επερχόμενο App Store, το νέο κατάστημα εφαρμογών που θα ανοίξει τις πόρτες του με την κυκλοφορία των Windows 8.

H ύπαρξη ενός App Store ήταν ήδη γνωστή από καιρό, για πρώτη φορά όμως η Microsoft μας έδωσε πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του. Έτσι, κατώτερη δυνατή τιμή για εφαρμογές ορίστηκαν τα 1.49 δολάρια, αντίθετα με τα $0.99 που συναντάμε σε άλλες πλατφόρμες. Παράλληλα όμως οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα δοκιμής των εφαρμογών, σε μορφή trial εκδόσεων για επτά ημέρες προτού αποφασίσουν το αν θα την αγοράσουν ή όχι.

Αναμένεται μάλιστα οι trial εκδόσεις να έχουν πλήρη λειτουργικότητα, χωρίς περιορισμούς, προκειμένου οι χρήστες να μπορέσουν να κρίνουν αν αξίζουν τα λεπτά τους. Το αν θα διατίθεται free trial σε όλες τις εφαρμογές όμως, σύμφωνα με την Microsoft είναι θέμα των developers.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης την προμήθεια που θα παίρνει από τις επί πληρωμή εφαρμογές. Αρχικά το ποσοστό της προμήθειας είναι ίδιο με αυτό της Apple, στο 30%, με την διαφορά πως εάν η εφαρμογή ξεπεράσει τα ?25.000 σε κέρδη, τότε το ποσοστό πέφτει στο 20%.