proho.gr

Μάλλον κάποιοι άνθρωποι έχουν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο. Επίσης έχουν άπειρα χρήματα που δεν ξέρουν πού να τα επενδύσουν. Και οπωσδήποτε έχουν τις πιο περίεργες ιδέες που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Αν αναρωτιέστε σε ποιους αναφερόμαστε, μιλάμε φυσικά για το Ishikawa Oku Laboratory της Ιαπωνίας. Η τελευταία τους δημιουργία είναι το high-speed Janken robot hand. Ένα ρομπότ το οποίο μπορεί και κερδίζει πάντα στο παιχνίδι πέτρα-ψαλίδι-χαρτί.

Πώς όμως τα καταφέρνει; Όχι, δεν διαβάζει το ανθρώπινο μυαλό, κάνει ωστόσο κάτι αρκετά ανθρώπινο: κλέβει! Και κλέβει πολύ γρήγορα, τόσο γρήγορα που δεν το καταλαβαίνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Άλλωστε το ρομπότ χρειάζεται μόλις 1 millisecond για να αναγνωρίσει το σχήμα της παλάμης του αντιπάλου του και ελάχιστα ακόμα για να αντιδράσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να τον βγάλει νοκ-άουτ. Τα χρονικά διαστήματα είναι τόσο ακαριαία δηλαδή που δεν προλαβαίνει κανείς να αντιληφθείς ότι η εφεύρεση του εργαστηρίου περιμένει την κίνηση του αντιπάλου του! Έτσι έχει ποσοστό επιτυχίας 100%…

Αν τώρα αναρωτιέστε για την χρησιμότητα του, όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά τα στελέχη του Ishikawa Oku Lab ισχυρίζονται ότι είναι η τεχνολογία πίσω από το ρομπότ. Μακάρι διότι ως εφεύρεση είναι ίσως από τα πιο άχρηστα πράγματα που θα μπορούσαν να επινοήσουν.