Την Κριτική Επιτροπή του έτους 2012 ανακοίνωσε επίσημα το maga.gr, διοργανωτής των Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου e-awards.

Ο ρόλος της Κριτικής Επιτροπής, την οποία θα συντονίζει ο κ. Β. Σωτηρόπουλος θα είναι ενεργός αλλά και εγγυητικός. Συγκεκριμένα, η Κριτική Επιτροπή θα αποφασίσει τις επτά καλύτερες υποψηφιότητες για κάθε μία από τις 22 κατηγορίες των βραβείων.

Η επιλογή θα γίνει από τις υποψηφιότητες που προτείνουν οι ίδιοι χρήστες του διαδικτύου, ήδη από την περασμένη βδομάδα και μέχρι τις 24 Μαρτίου 2012.

Οι τελικές επιλογές της Κριτικής Επιτροπή θα βασίζονται στον κανονισμό των βραβείων και στους δείκτες βέλτιστου διαδικτυακού περιεχομένου που έχει ανακοινώσει το maga.gr, καθώς και στην προσωπική κρίση των μελών της Επιτροπής.

Αμέσως μετά και για περίπου έναν μήνα, οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ανάμεσα στις 7 επιλογές για κάθε κατηγορία, από τον ιστότοπο της διοργάνωσης http://e-awards.gr

Η απονομή των φετινών βραβείων θα λάβει χώρα σε ειδική τελετή, τη Δευτέρα 14 Μαΐου, 2012 στο αμφιθέατρο του δημοτικού ραδιοσταθμού 9.84 στην «Τεχνόπολις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου σε αυτόν τον καινούριο θεσμό είναι πολύ μεγάλο καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 300 προτάσεις υποψηφίων σε μόλις 4 ημέρες.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:
Γιώργος Αμυράς, δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. Παρουσιάζει την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» στη NET.

Δήμητρα Γαλάνη, μουσικός, συνθέτης, τραγουδίστρια και αγαπημένη μας προσωπικότητα με εξαιρετική σχέση με την ψηφιακή τεχνολογία και το Διαδίκτυο.

Ιωάννης Ιγγλεζάκης, επίκ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο το δίκαιο πληροφορικής.

Αστέρης Μασούρας, μηχανικός λογισμικού, ανεξάρτητος δημοσιογράφος, μεταφραστής, ένας από τους πρώτους Έλληνες bloggers. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος και αρθρογράφος σε ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων στην κοινωνία της πληροφορίας.

Θωμάς Τζήρος, πληροφορικός και blogger, πρώην διευθυντής πληροφορικής στην εφημερίδα «Μακεδονία» και συντάκτης πολλών περιοδικών πληροφορικής.

Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος, blogger και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Καθημερινή».