Η ελληνική ηλεκτρονική κοινότητα maga.gr ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διοργάνωση των «Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου e-awards», με την υποστήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας MAGAZHN.
Τα ελληνικά βραβεία διαδικτύου e-awards θα αφορούν στην αναγνώριση και τη διάκριση της προσφοράς ατόμων ή οντοτήτων, που συμβάλλουν στο βέλτιστο διαδικτυακό περιεχόμενο κατά το χρονικό διάστημα του προηγούμενου ημερολογιακού έτους.
Σκοπός των Βραβείων είναι η προώθηση των αρχών της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης του διαδικτύου με κριτήρια το πρωτογενές περιεχόμενο, τη διάδραση, τη δεοντολογία και την ανεξαρτησία, πέρα από τη δημοφιλία ή την επισκεψιμότητα.
Η φετινή πρώτη διοργάνωση θα αφορά στη βράβευση προσώπων ή οντοτήτων στις διάφορες κατηγορίες διακρίσεων όπως: blog 2011, twitter account 2011, facebook account 2011, ειδησεογραφικός ιστότοπος 2011, ιστότοπος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης 2011, webradio – podcast 2011, WebTV – videocast 2011, διαδικτυακό forum 2011, διαδικτυακή παρουσία πολιτικού προσώπου 2011, διαδικτυακή φωτογραφία 2011, διαδικτυακό βίντεο 2011, διαδικτυακό άρθρο 2011, διαδικτυακό μουσικό έργο 2011, διαδικτυακό συγγραφικό έργο 2011, διαφημιστική καμπάνια στα κοινωνικά μέσα 2011, εφαρμογή (application) 2011 κ.α.
Η διοργάνωση θα έχει τρία στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει τη συλλογή των προτάσεων διάκρισης, όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να προτείνει πρόσωπα ή επιτεύγματα στην Κριτική Επιτροπή, την οποία θα αποτελούν ακαδημαϊκοί και επώνυμοι.
Στο δεύτερο στάδιο η Κριτική Επιτροπή θα εισηγείται επτά υποψήφιους για κάθε κατηγορία, με βάση τα κριτήρια του σκοπού της διοργάνωσης. Στο τρίτο στάδιο, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ψηφίσει στον ιστότοπο των Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου τους υποψήφιους της επιλογής του. Στο τέλος του τρίτου σταδίου, τον Μάιο κάθε έτους, θα ανακοινώνεται η απονομή των βραβείων, η οποία θα λαμβάνει χώρα σε ειδική τελετή.
Το maga.gr αυτοπροσδιορίζεται ως «μια καινοτομική, διαδραστική πλατφόρμα αρθρογραφίας, web radio και σύντομα web tv, που ενσωματώνει πλήρως την κοινωνική δικτύωση».
Τη συντακτική ομάδα αποτελούν 37 δημοσιογράφοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες, που παράγουν πρωτογενές ψηφιακό περιεχόμενο.