Στη Νότιο Αγγλία η Chiltern Railways, ένας τοπικός σιδηροδρομικός μεταφορέας, έθεσε σε λειτουργία μια πρωτοποριακή μέθοδο έκδοσης και ταυτόχρονης επικύρωσης των εισιτηρίων, εκμεταλλευόμενη την διαδεδομένη χρήση των «έξυπνων» κινητών.

Η εταιρεία Masabi, που ειδικεύεται στη ανάπτυξη εφαρμογών για χρήση των κινητών ως εισιτήρια, ανέπτυξε μία για λογαριασμό της Chiltern, ενώ ονόμασαν τα ψηφιακά εισιτήρια mTickets. Τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούν οι χρήστες να τη χρησιμοποιούν από οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν, ενώ απομνημονεύει τις συχνές διαδρομές καθώς και τα στοιχεία των καρτών πληρωμής, ώστε η όλη διαδικασία των εισιτηρίων να γίνεται μέσα σε μερικά δεύτερα.
Προς το παρόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες διαδρομές και σταθμούς, όμως σε όσους σταθμούς δεν υποστηρίζεται, υπάρχει η δυνατότητα να εξαργυρώθουν τα εισιτήρια κανονικά δείχνοντας την οθόνη των κινητών τους στα scanner με τα οποίες είναι εξοπλισμένες οι είσοδοι και οι έξοδοι τους, μιας και τα ψηφιακά αυτά εισιτήρια θα έχουν το δικό τους bar-code.

Ανάλογη κίνηση έχουν σκεφτεί και στην άλλη μεριά του πλανήτη στην Αυστραλία, όχι όμως για την έκδοση εισιτηρίων για κάποιο μεταφορικό μέσο, αλλά για την αγορά εισιτηρίων για τον κινηματογράφο. Η Village Cinemas, θα ενεργοποιήσει αυτή την υπηρεσία στα μέσα Μάιου, όπου να ‘ναι δηλαδή, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράζουν το εισιτήριο και μέσω πάλι ενός bar-code που θα τους αποστέλλεται να εισέρχονται στην αίθουσα.

Ακολουθεί το βίντεο προώθησης για τα εισιτήρια τραίνου