Οι θαυμαστές των αιλουροειδών θα νιώσουν μια μικρή ανατριχίλα με τη νέα αυτή ιαπωνική εφεύρεση, τα εγκεφαλικά ελεγχόμενα αυτιά γάτας. Όπως γίνεται αντιληπτό και από τη φωτογραφία, μιλάμε για μεγάλα χνουδωτά αυτιά γάτας, τα οποία φοριούνται και είναι δυνατό να τα κάνεις να στριφογυρίζουν και να τινάζονται, θυμίζοντας στη κίνηση αυτιά αληθινής γάτας, μόνο με τη δύναμη της σκέψης.

Το γατοειδές αυτό αξεσουάρ είναι και η πρώτη δημιουργία της Ιαπωνικής Τεχνολογικής εταιρείας Neurowear. Τα προσθετικά αυτά χαριτωμένα (;) αυτιά γάτας, ελέγχονται από τα εγκεφαλικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα και ονομάζονται χαϊδευτικά necommi. Πιστεύω ότι θα περιμένατε και εσείς να κατασκεύαζαν ένα πιο φαντασμαγορικό gadgetακι επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως μια αρχή και αυτό. Τα συγκεκριμένα, λοιπόν, όταν συγκεντρωθείτε έντονα ανορθωθονται, όπως ακριβώς μιας γάτας, όταν εκείνη προσπαθεί να αφουγκραστεί έναν θόρυβο, ενώ όταν ηρεμήσετε τότε αυτά θα στραφούν προς τα κάτω.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι κατασκεύασαν νέα «ανθρώπινα μέλη» ελεγχόμενα από έναν αισθητήρα εγκεφαλικών ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τα οποία μπορούν πρακτικά να αυξήσουν τις ικανότητες μας. Τα necommi αυτά λοιπόν είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συγχρονισμού εγκεφαλικών κυμάτων, καθώς και διαχείρισης αυτών, με κάποιο εξωτερικό κυρίαρχο ερέθισμα.

Το gadget αυτό δεν είναι το πρώτο εμπορικής χρήσης που να εκμεταλλεύεται τα εγκεφαλικά σήματα. Συγκεκριμένα το 2009 η κατασκευάστρια εταιρεία Uncle Mitlon κυκλοφόρησε το «The Force Trainer», εμπνευσμένο από την ταινία «Πόλεμος των ‘Άστρων», στο οποίο μπορούσες να ελέγχεις μία σφαίρα μέσα σε ένα σωλήνα, φορώντας μια συσκευή σε μορφή ακουστικών στο κεφάλι.

Πέραν όμως της εμπορικής χρήσης και να κουνάει κάποιος τα αυτάκια αυτά, τα necommi θα μπορέσουν να βρουν ιδιαίτερα σημαντική εφαρμογή σε παιδιά με διανοητικά προβλήματα, όπου θα συντελέσουν στην εκδήλωση των συναισθημάτων τους μέσω αυτών.