Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να είστε σε μια ξένη πόλη και να έχετε λαχτάρα να φάτε κάτι πολύ συγκεκριμένο; Ή, αντίστροφα, να επιστρέψατε από ένα ταξίδι και να μην ξέρετε που να βρείτε τα νέα πιάτα που δοκιμάσατε; Μία ταχέως ανερχόμενη εφαρμογή του iPhone σας επιτρέπει να βρείτε άμεσα αυτό που σας μύρισε!

Η Alexa Andrzejewski είχε πάει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία (πιθανώς για να αγοράσει φωνήεντα για το επώνυμό της) και επιστρέφοντας στο San Fransisco συνειδητοποίησε πως της έλλειπαν ορισμένες από τις γεύσεις που είχε ανακαλύψει στο ταξίδι της.

«Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να ψάξω για ένα συγκεκριμένο πιάτο», δήλωσε. «Δε μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου τη σκέψη πως θα ήταν υπέροχο να άνοιγα το τηλέφωνό μου και να ανακάλυπτα καλό φαγητό».

Με αυτό το στόχο ίδρυσε το 2010 την εταιρεία Foodspotting, της οποίας είναι η CEO. Ένα χρόνο αργότερα, πάνω από 700.000 χρήστες iPhone χρησιμοποιούν την εφαρμογή Foodspotting.

Η αρχική ιδέα κατάφερε να συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές και επεκτάθηκε και στις πλατφόρμες του Android και του BlackBerry.

πηγή: pcsteps