Τα ρομπότ της Ευρώπης σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους κάτι ανάλογο με το Διαδίκτυο και την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.
Μια ομάδα ευρωπαίων επιστημόνων έχει αρχίσει να αναπτύσσει ένα πρόγραμμα, με την ονομασία RoboEarth, που θα επιτρέψει στα ρομπότ της «γηραιάς ηπείρου» να μοιράζονται και να ανταλλάσσουν τις πληροφορίες και τις γνώσεις τους για τον κόσμο.
Τα RoboΕarth θα είναι ένας ψηφιακός τόπος όπου τα ρομπότ θα μπορούν να «ανεβάζουν» διάφορα δεδομένα και να ζητούν βοήθεια από άλλα ρομπότ για να εκτελέσουν μια εργασία. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα γίνουν πιο αποδοτικά, αλλά σταδιακά θα αποκτήσουν μια συνεχώς διευρυνόμενη «βιβλιοθήκη» γνώσεων αναφορικά με τα «αφεντικά» τους, δηλαδή τους ανθρώπους, ώστε να γίνουν ακόμα πιο χρήσιμα.
Πίσω από την πρωτότυπη ιδέα, σύμφωνα με το BBC, βρίσκεται ο δρ. Μάρκους Βάϊμπελ του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, ο οποίος, όπως δήλωσε, θέλει να σπάσει τα στεγανά γνώσης με τα οποία έχουν εφοδιάσει οι περισσότεροι κατασκευαστές εξ αρχής τα ρομπότ τους. Αν ένα ρομπότ, για παράδειγμα, μπαίνει σε ένα νέο μέρος, που δεν έχει ποτέ πριν επισκεφτεί, θα μπορεί να συνδέεται με το RoboEarth και να αποκτά πληροφορίες για την άγνωστη τοποθεσία, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί και να εργαστεί άμεσα σε αυτήν. Η δυνατότητα αυτή θα είναι πολύτιμη για τα ποικίλα οικιακά ρομπότ, που μελλοντικά αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στα σπίτια.