Η Ελίνα Τζένγκο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το δείχνει στον προκριματικό γύρο του ακοντισμού στο Παρίσι. Η Τζένγκο με βολή στα 63,22 μ. έσπασε το φετινό ατομικό της ρεκόρ και προκρίθηκε απευθείας στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Ειδικότερα, η Τζένγκο προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού (10/8, 20:30), στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Παρίσι, με την 5η καλύτερη ρίψη στον προκριματικό. Η ελληνίδα ακοντίστρια, αγωνίσθηκε στον Β` όμιλο και στην τρίτη προσπάθεια, έστειλε το ακόντιο της στα 63 μέτρα και 22 εκατοστά (στην πρώτη προσπάθεια έριξε 52.02 μέτρα και στην δεύτερη 61.09μ.), ενώ το όριο πρόκρισης ήταν 62 μέτρα.

Η ίδια μίλησε για την επιτυχία της και δήλωσε τρισευτυχισμένη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της κατάκτησης ενός μεταλλίου.

«Ήξερα ότι μπορούσα να βγάλω μία τέτοια επίδοση και το κατάφερα. Παρέμεινα ψύχραιμη, συγκρατήθηκα και μπήκα όπως έπρεπε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και τρισευτυχισμένη, που στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκομαι στον τελικό», ανέφερε αρχικά η ελληνίδα ακοντίστρια.

«Αυτό που επικρατεί εδώ πέρα, αν δεν είσαι αθλητής ή να το ζήσεις ως θεατής, σε αυτό το γήπεδο σε πιάνει ανατριχίλα. Είναι προκριματικοί και το γήπεδο είναι γεμάτο. Δεν βλέπεις ούτε μία κενή θέση. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική και σε βοηθάει για ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό πως η οικογένειά μου είναι εδώ, μου έδωσαν πολλή δύναμη και χαίρομαι για αυτό. Ο κόουτς πιστεύει πάρα πολύ σε εμένα. Στεναχωριέται γιατί λόγω του άγχους μου καταστρέφω τον εαυτό μου και όταν βγαίνει το αποτέλεσμα, το κλάμα είναι αποτέλεσμα ανακούφισης».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Θα προσπαθήσω στον τελικό να είμαι συγκρατημένη και να ευχαριστηθώ αυτή την εμπειρία. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη και μας έχει βγει στις προπονήσεις. Πρέπει να το δουλέψω για να πάνε όλα καλά».

Οι 12 αθλήτριες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:

Ελίνα Τζένγκο (Ελλάδα)

Γιό Αν Φαν Ντάϊκ (Νότια Αφρική)

Μακένζι Λιτλ (Αυστραλία)

Κάθριν Μίτσελ (Αυστραλία)

Μαρία Αντρέϊτσικ (Πολωνία)

Σάρα Κόλακ (Κροατία)

Ντενίζ Φλορ Ουρτάδο Ρουϊθ (Κολομβία)

Χαρούκα Κιταγκούτσι (Ιαπωνία)

Γιουλένμις Αγκιλάρ (Ισπανία)

Τερέζ Μαρί Ομπστ (Νορβηγία)

Νίκολα Ογκροντνίκοβα (Τσεχία)

Μονόν Ουέντα (Ιαπωνία)