Κάθε μέρα που περνάει φέρνει και πιο κοντά την έναρξη των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι και η ΔΟΕ, όπως είπε ο πρόεδρός της, Τόμας Μπαχ, θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να προστατευθούν οι αθλητές στα social media.

Στη γαλλική πρωτεύουσα θα βρεθούν περισσότεροι από 10.500 αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν σε 32 αγωνίσματα και καθημερινά γίνονται όλες οι απαραίτητες ετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης της 26ης Ιουλίου.

Τη ΔΟΕ, όμως, δεν την απασχολεί μόνο το να πάνε όλα καλά στην έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια των Αγώνων και ένα από τα θέματα που προκαλούν προβληματισμό είναι τα social media και τα καταχρηστικά μηνύματα, τα άσχημα, επιθετικά, προσβλητικά ή και ρατσιστικά μηνύματα που θα σταλούν στους λογαριασμούς των αθλητών.

Η λύση, λοιπόν, σε αυτό το θέμα, όπως είπε ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, είναι η τεχνητή νοημοσύνη, αφού συνολικά αναμένεται να υπάρξουν… μισό δισεκατομμύριο αναρτήσεις στα social media κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

«Η ΔΟΕ θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στο Παρίσι σε διάφορα θέματα. Το ένα είναι η προστασία, αφού αναμένουμε μισό δισεκατομμύριο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια αυτών των Αγώνων. Εάν κάποιος χρειαζόταν μόνο ένα δευτερόλεπτο για να διαβάσει κάθε ανάρτηση, θα χρειαζόταν 16 χρόνια για να το κάνει», είπε αρχικά ο Μπαχ και συνέχισε.

«Η ΔΟΕ θα παράσχει ένα προληπτικό εργαλείο προστασίας της τεχνητής νοημοσύνης για την προστασία των αθλητών από την κυβερνοκατάχρηση. Αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει εκτενή παρακολούθηση, καλύπτοντας 15.000 αθλητές και αξιωματούχους. Αυτό διαγράφει αυτόματα τις καταχρηστικές αναρτήσεις για να θωρακίσει τους αθλητές».

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία με τις βουλευτικές εκλογές που έρχονται, ο πρόεδρος της ΔΟΕ δεν έδειξε να ανησυχεί για κάτι. «Όχι, δεν μας απασχολεί. Είτε πρόκειται για την κυβέρνηση είτε για την αντιπολίτευση, όλοι εκφράζουν όχι μόνο την επιθυμία τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να παρουσιαστεί η Γαλλία στα καλύτερά της με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε σχετικά.